Kunstenaarsbolwerk blijft

Vrijdag 11 januari 2013

Door Redactie

Zoals wellicht bekend, huist er in het pand Hertog van Gelre aan de Hoofdstraat, een aantal kunstenaars. Te weten: beeldend kunstenaars Emiel Bruggeman, Frans Polman en Jack Liemburg, fotograaf Arthur Batenburg en de 5 fotografen van het Gelrecollectief: Menno Mulder, Inez Pleizier, Jeroen Taalman, Peter Vroon en Joke de Wolde.

Bij het failliet gaan van de vorige eigenaar, Eurocommerce, was het lot van de gebruikers van het pand onzeker. Hoewel er veel leegstand is in kantoorpanden in Apeldoorn, is het vinden van een geschikte ruimte nog geen peulenschil. De huidige beheerder van het pand wil de kunstenaars gelukkig graag onderdak blijven bieden! Vandaag werden dan ook door alle kunstenaars de nieuwe contracten getekend, waardoor zij werkruimte hebben tot het moment dat er een commerciƫle huurder voor het pand is gevonden.

Een opsteker voor de kunstenaars, zij zijn voorlopig verzekerd van werkruimte, maar toch zeker ook een opsteker voor Apeldoorn, zo’n bolwerk is toch uniek te noemen.

ONDERWERPEN

Kunst

AANBEVOLEN

0 REACTIE

StrangeArt

StrangeArt 11 januari 2013 om 21:09 uur

Fijn voor de kunstenaars en het culturele microklimaat van Apeldoorn is hiermee verzekerd van goede en ruime ateliers. Met terzijde, prachtige noorderlicht inval.

ernst van rossum

ernst van rossum 11 januari 2013 om 23:07 uur

Fijn dat jullie daar mogen blijven zitten.

RonF

RonF 12 januari 2013 om 16:02 uur

Opmerking

Reageren

Login via social media (beta)Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder