Apeldoorn “To big to fall”

Maandag 4 februari 2013

Door StrangeArt

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten Apeldoorn te nationaliseren.
Deze gemeente wordt gezien als een “systeem” gemeente. Het failliet van Apeldoorn zou andere gemeenten meesleuren. Met name de Stedendriehoek gemeenten (Zutphen, Voorst en Deventer) hadden aangedrongen op nationalisatie. De vastgoedtak (het meest verliesgevende onderdeel) wordt in een “bad gemeente” ondergebracht. Deze nationalisatie heeft – volgens de woordvoeder van Binnenlandse zaken gevolgen voor de bestuurlijke top. Reizen buiten de gemeente mag niet meer. Extra emolumenten als een kroket bij de lunch worden afgeschaft.

Het proces van nationalisering werd versneld na dat bleek dat vele inwoners uit Apeldoorn verhuisden, de twijfel of de betaalde OZB wel werd omgezet naar reële diensten was een grote onzekerheid.
Inwoners die ondertussen de gemeente betaald hebben met achtergestelde obligaties zoals reservering voor zwemlessen, of schouwburg bezoek, hoeven niet te vrezen. De staat garandeert effectuering.
Opmerkelijk is dat een andere gemeente (Bronckhorst) niet voor nationalisatie in aanmerking komt, deze gemeente met 2000 inwoners wordt niet gezien als “systeem gemeente”

Over de foto: Een “Haagse” ambtenaar die toe moet zien of de nationalisatie regels worden nageleefd wordt beëdigd in aanwezigheid van het huidige college

AANBEVOLEN

0 REACTIE

Edward Butter

Edward Butter 4 februari 2013 om 12:01 uur

Ik heb even gegoocheld om erachter te komen wat nationalisatie van een gemeente nou juridisch inhoudt en voor gevolgen heeft. Kan niets vinden. Ik ga ervan uit dat het betekent dat onze schuldenlast nu door het rijk is overgenomen en dat daar ook meer voorwaarden aan verbonden zijn dan het afschaffen van een kroket :) Wie kan me vertellen waar ik hierover meer gegevens kan vinden?

StrangeArt

StrangeArt 4 februari 2013 om 12:37 uur

SNS en Dijsselbloem

Sabine Dorsek

Sabine Dorsek 4 februari 2013 om 13:23 uur

Ik vind vooral de lachende ambtenaren op de achtergrond storend. Om je rot te schamen toch?

Edward Butter

Edward Butter 4 februari 2013 om 13:55 uur

Ja Sabine, vooral die met die snor die ik er verleden jaar nog 97 mensen die het toch al niet gemakkelijk hadden met oneigenlijke argumenten op straat zag zetten.

Tom Brands

Tom Brands 6 februari 2013 om 10:33 uur

Too big (titel) moet met dubbel o. Op de achtergrond staan bestuurders, namelijk de burgemeester en enkele wethouders, geen ambtenaren.

StrangeArt

StrangeArt 9 februari 2013 om 09:55 uur

@Tom Brands Over de foto: Een “Haagse” ambtenaar die toe moet zien of de nationalisatie regels worden nageleefd wordt beëdigd in aanwezigheid van het huidige college

Reageren

Login via social media (beta)Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder