Bijenkorf in de Hofstraat?

Woensdag 12 mei 2010

Door Herma van Dorth

Al eerder was er sprake van leegstand in de Brinklaan en in het stukje Hoofdstraat bij het Caterplein. Nu lijkt de Hofstraat aan de beurt. Computerwinkel MyCom is als laatste vertrokken. Naast de ABN/AMRO schittert nu alleen nog een filiaal van het Kruidvat. Daarvoor verdwenen al het zonnebankcentrum, het uitzendbureau, de drankwinkel en de supermarkt. Allemaal min of meer gedwongen in de laatste 1.5 jaar.

De Hofstraat was nooit een echte looproute maar het wordt nu steeds stiller. Bovendien missen we onze supermarkt! Ook werkt het verpaupering in de hand. De gemeente wil toch graag dat het winkelend publiek niet alleen in de Hoofdstraat boodschappen doet? Wat komt er voor in de plaats? Weet iemand hier iets meer over? Laat het vooral weten.

Afbreken lijkt de grote hobby van Apeldoorn (zeker in het centrum). In dit geval kan dat niet vanwege de bovengelegen (koop)appartementen. Ik heb wel een goed idee – heerlijk om een roddel in de wereld te helpen – misschien maken ze er wel één grote ruimte van en komt er een Bijenkorf.

AANBEVOLEN

0 REACTIE

Lilian

Lilian 12 mei 2010 om 14:00 uur

Lijkt me een goed idee: De Bijenkorf! Maar wat dacht je van opsplitsen in nog kleinere ruimtes en daar dan allemaal gallerie/ateliers van maken? Creatievelingen genoeg om die ruimtes te vullen en het maakt die straat tenminste wat gezelliger. Als die bussen dan na 18.00 uur bijvoorbeeld zouden kunnen omrijden wordt het net het Piazza Navona in Rome of dat pleintje bij de Sacre Coeur in Parijs...

Leo de Boer

Leo de Boer 12 mei 2010 om 14:15 uur

Zo'n roddel kan echt helpen. Jaren geleden kwam er een roddel op gang in Hoofddorp dat er een Dirk van de Broek supermarkt zou komen. Toen Dirk er lucht van kreeg kwam die er ook! Ik vind het wel wat, zo'n Bijenkorf.

Reinier

Reinier 12 mei 2010 om 14:32 uur

De Bijenkorf komt toch al in het oude pand van Centraal Beheer aan de PWA laan?

Jan Pranger

Jan Pranger 12 mei 2010 om 15:41 uur

In het oude CB-gebouw komt de nieuwe hbo-opleiding voor de Schone Kunsten (waaronder de schrijfkunst) heb ik begrepen; de studenten gaan er niet alleen studeren en creeren maar ook wonen. De Bijenkorf komt naast de nieuwe Starbucks aan de Hofstraat. Lekker makkelijk voor al die studenten zo'n Starbucks om de hoek.

Robbie Veldwijk

Robbie Veldwijk 12 mei 2010 om 15:56 uur

Van mij zou er wel een bijenkorf mogen komen daar, ik zou ook echt niet weten wat ze anders daarmee willen doen...

m{ART}in kunstreproducties

m{ART}in kunstreproducties 14 mei 2010 om 14:20 uur

Waar komt de mediamarkt dan? Gaat het Kadaster daar weg dan? :-)

Herma van Dorth

Herma van Dorth 14 mei 2010 om 15:06 uur

Martin, Laat die Mediamarkt maar lekker zitten waar 'ie zit..

Ilona Duin

Ilona Duin 15 mei 2010 om 21:23 uur

Ik dacht dat de Bijenkorf in het gebouw van de Rabo op het Marktplein zou komen als die daar weg gaat.

Johan de Vries

Johan de Vries 18 mei 2010 om 16:12 uur

De bijenkorf in de hofstraat , echt veel te weinig m² evneens onhaalbaar mediamarkt onder Kadaster veel te klein. Herhuisvesting kantoorpand Centraal Beheer: mogelijk is een soort artistieke stadje haalbaar: designhotel- galleries, ateliers en woonfunctie kunstenaars,video kunst, horeca,podia Een soort artistiek pretparkje. 3 D bioscoop.

R.van ter Beek

R.van ter Beek 20 mei 2010 om 22:14 uur

Hallo,wat een slap ge oh allemaal het zou wenselijk zijn als er weer een goedkope supermarkt komt dan hoeven de wat oudere mensen niet in de auto of fiets kilometers om rijden om aan boodschappen te komen. 1 supermarkt dan nog wel een dure voor heel het centrum vind ik wel erg weinig laat er maar een Jumbo of Dirk komen.

R.van ter Beek

R.van ter Beek 20 mei 2010 om 22:31 uur

Heb een nog beter idee maak van het pand waar de supermarkt in gezeten heeft en alle andere winkels die nu leeg staan een zwarte markt zoals in Beverwijk maar dan de afdeling met levensmiddelen en beperkt non-food dat trekt pas publiek dan is het gelijk de drukste winkelstraat van Apeldoorn.

Herma van Dorth

Herma van Dorth 21 mei 2010 om 13:37 uur

Geachte R.van ter Beek, Helemaal eens met het gemis van die supermarkt! Dat 'zwarte markt / Beverwijk' idee klinkt ook als een prima optie. Ik wil mensen enthousiast krijgen om met veel ideeën te komen. De verhuurder kan hier dan naar handelen...

Joeppie

Joeppie 29 oktober 2010 om 17:27 uur

Zwarte markt? Zijn jullie gek geworden? Daar komen alleen maar (criminele) allochtonen op af! Laat die maar lekker zitten waar ze nu zitten, ut word toch al steeds zwarter hier in Apeldoorn. Gewoon een gigantische Mediamarkt, Bijenkorf en Jumbo neer gooien, dan trek je veel mensen!

carla

carla 7 mei 2011 om 17:15 uur

tja en ondanks toezeggingen zie ik nog steeds geen activiteit hier,,,, een Aldi zou in het 2e kwartaal 2011 komen, alsmede een natuurwinkel. Nou ik zie nog helemaal niets. Hoop dat er iets komt....

Reageren

Login via social media (beta)Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder