Alexander Pechtold signeert bij Apeldoornse boekwinkel

Vrijdag 24 februari 2012

Door Redactie

Zaterdag 3 maart om 11.00 uur komt D66-leider Alexander Pechtold in Nawijn & Polak ter promotie van zijn nieuwe boek Henk, Ingrid en Alexander.

Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, staat bekend om de scherpte en overtuigingskracht waarmee hij het politieke debat aangaat. Hij heeft de laatste jaren als een van de weinige politici keer op keer stelling genomen tegen het populisme en tegen de opvattingen van Geert Wilders. In Henk, Ingrid en Alexander gaat hij een stap verder: hij gaat in gesprek met mensen die, om wat voor reden ook, bij de laatste verkiezingen op de PVV hebben gestemd. Dit boek gaat vooral over hen, over maatschappelijk betrokken mensen. In boeiende, soms verhitte gesprekken, komen zij uitgebreid aan het woord en laat Pechtold zien wie hij is als politicus. Al sinds zijn tijd als lokaal politicus in Leiden en Wageningen zoekt Pechtold actief dat directe contact met mensen.

Niet eerder ging een politiek leider zo nadrukkelijk het gesprek aan met de kiezers achter zijn politieke tegenpool. Ondanks verschillende wereldbeelden delen de politicus en zijn gesprekspartners in ieder geval één ding: een grote betrokkenheid bij de toekomst van ons land. Dat gemeenschappelijke uitgangspunt biedt volgens Pechtold kansen om de polarisatie in de Nederlandse samenleving te doorbreken en maatschappelijke tegenstellingen te overbruggen.

Na afloop van de lezing signeert hij zijn boek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

D66

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!