Indrukwekkende ode aan Ramses Shaffy

Vrijdag 24 februari 2012

Door Redactie

Joris van Bennekom

Het leven van Ramses Shaffy was vol muziek. In de theatervoorstelling Ramses zwerven zijn liedjes, ze vertellen zijn levensverhaal. Ramses kijkt nog eenmaal terug. Naar zijn tochten door nachtelijk Amsterdam, zijn hunkering naar liefde.

Ramses

De oude Ramses en de jonge Ramses vertellen afwisselend hun verhaal. De oude Ramses, gespeeld door Tom Jansen, blikt terug op zijn bijzondere leven. Een leven vol muziek, drank, roem en liefde. Een leven dat de jonge Ramses (William Spaaij) zwervend door de straten van nachtelijk Amsterdam brengt en waarin Liesbeth List (Cindy Bell) en Joop Admiraal (Thomas Cammaert) belangrijke rollen spelen. In de voorstelling komt een deel van Ramses’ oeuvre voorbij. Nummers zoals ‘Sammy’, ‘Pastorale’, ‘Laat me’, ‘Wij zullen doorgaan’ en natuurlijk ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’.

De muziektheatervoorstelling Ramses, over het leven van icoon Ramses Shaffy, wordt goed ontvangen. Wegens succes is de landelijke tournee van de voorstelling verlengd. Ramses is vrijdag 2 en zaterdag 3 maart te zien in Schouwburg Orpheus. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!