Mooie muzikale start in Orpheus

Zondag 7 januari 2018

Door Peter Vroon

Wat krijg je als je wereldhits uit de Country en West muziek, laat spelen  in Orpheus door internationaal ‘Award Winning’ top-muzikanten? Dan krijg je een geweldige avond. Een avond zoals Hans, een 77-jarige bezoeker, zei: ,,Een avond waarin tragiek en de zaken van het leven  voorbij komen.” Hij genoot dan ook met volle teugen.

Met Hans genoten vele anderen in de bijna volle  Rabobankzaal van het Amerikaanse levenslied. The American Country Legends, een project van de Lana Wolf die vanuit haar passie voor de countrymuziek samen met Pam McBeth uit Nashville, zanger/gitarist Wim van de Vliert en de andere muzikanten de aanwezigen een onvergetelijke avond bezorgden.

De 8 man koppige band speelden op een zeer professionele wijze oude en nieuwe country songs voor het publiek. De muziek zet aan om te bewegen en mee te zingen, maar bij een zittend concert is dit altijd wat moeilijk. Pas tegen het einde van de show kwam de zaal in beweging.

Lana en haar band speelden nummers zoals ‘Be back home again’, ‘Chicken fried’, ‘Sweet memories’, ‘Me and Bobby McGee’, ‘West Virginia’ en vele andere prachtige nummers. Vooral de nummers waarin Joost van Es op viool soleerde brachten de zaal in beroering. Lana had dan ook topmuzikanten om zich heen verzameld die de countrymuziek een zeer warm hart toedragen.

The American Country Legends, Rabobankzaal. 6 januari 2018

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Concert

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!