Palies het Loo nu officieel een botanische tuin

Woensdag 24 mei 2017

Door Redactie

Paleis het Loo

Museum Paleis Het Loo heeft de officiële status van ‘botanische tuin’ verkregen, een beloning voor decennia lang vakmanschap. Paleis Het Loo beheert een aantal bijzondere plantencollecties, waarvoor al in de 17e eeuw de basis werd gelegd door de eerste bewoners van het paleis, Koning-Stadhouder Willem III en Koningin Mary II. Hiertoe behoren onder meer de Citrus collectie met sinaasappelbomen van meer dan 300 jaar oud, historische fruitrassen en oranjerieplanten.

Op 23 mei start het tuinseizoen op Paleis Het Loo en zijn de kuipplanten en de Delfts blauwe tuinvazen weer te zien. De 45 vazen, vorig jaar vervaardigd naar 17 e -eeuws voorbeeld, zijn gevuld met exotische planten en vormen echte blikvangers in de barokke paleistuinen. In het tuinseizoen worden ook de tuintours en botanische tours weer aangeboden.

Meer informatie: Paleis het Loo lente De presentatie ‘Blauw & Bont, Delfts blauw in de paleistuinen’ illustreert met filmbeelden het ingenieuze productieproces van de vazen. Ook wordt het verhaal verteld over de liefde van Koningin Mary voor Delfts blauw en de tuinen. ‘Blauw & Bont’ is te zien in de Oostvleugel van het paleis (geopend 13:00–17:00 uur).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!