Aanleg parkeervoorziening AGOVV deze maand

Donderdag 20 juli 2017

Door Redactie

Archief

Accres Apeldoorn B.V. heeft van de gemeente Apeldoorn de definitieve opdracht ontvangen om een tweede veld naast het al in gebruik zijnde voetbalveld voor een periode van vijf jaar ook klaar te maken voor betaald parkeren op drukke dagen.

Nadat het contract met AGOVV hiervoor getekend is, wordt Accres nu gevraagd om ook het tweede veld optimaal begaanbaar te maken voor autogebruik en parkbezoekers. Daarna worden beide velden omheind en ingericht voor parkeergebruik. Deze aanpassing duurt enkele weken, waarna het tweede parkeerterrein bij AGOVV naar verwachting eind juli in gebruik genomen kan worden. Tot deze vorm van parkeergebruik is eind april besloten door de gemeenteraad van Apeldoorn. Hiervoor is een vergunning verleend die aanvang van het werk mogelijk maakt. Tegelijkertijd wordt het werk ‘omkeerbaar’ uitgevoerd in die zin dat alle ingrepen desgewenst ongedaan kunnen worden gemaakt.

Enkele malen AGOVV
Sinds de opening van Apenheul dit voorjaar is het eerste veld van AGOVV enkele malen gebruikt op drukke dagen. Op een drukke dag in mei bleek dit niet genoeg en moest alsnog van de J.C. Wilslaan gebruik gemaakt worden om te parkeren. Accres, Apenheul en AGOVV constateren dat het aantal klachten, vragen, storingen en parkeerbekeuringen ondanks een druk begin van het seizoen minimaal is geweest. Hemelvaartsdag was een zeer drukke dag door de grote toeloop naar de attracties en de Zeepkistenrace in het Orderbos. Die dag is overlast voorkomen door direct vroeg in de ochtend te beginnen met het inzetten van de parkeervoorziening op AGOVV. Als het tweede parkeerterrein bij AGOVV in gebruik is genomen, hoeft er niet meer teruggevallen te worden op het afsluiten van de J.C. Wilslaan ten behoeve van parkeren.

Tijdig spreiden
Accres stelt zich ten doel om de beschikbare parkeercapaciteit optimaal te gebruiken en het ongemak voor gebruikers en omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Accres, Apenheul en de gemeente Apeldoorn staan voortdurend in onderling contact om steeds op de bezoekersverwachtingen in te spelen met optimale verkeers- en parkeerbegeleiding. Accres heeft de mogelijkheid op de meest drukke dagen al meteen te beginnen met het vullen van de AGOVV parkeergelegenheid. Door een goede en directe spreiding van de stroom auto’s worden alle parkeerplaatsen snel gevuld en is het instromende bezoek sneller uit het verkeersbeeld verdwenen. Bezoekers en omwonenden hebben zo het minste ongemak van de voorkomende verkeersdruk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!