Antiradicalisering gelden Moslim jongeren, weggegooid geld, besteedt het aan autochtonen

Zondag 24 januari 2016

Door StrangeArt

Er wordt nogal wat geld uitgetrokken om te voorkomen dat Moslim jongeren radicaliseren en – na radicalisering en de profeet Allah aanroepend – met een bomgordel op het lijf, zich opblazen bij La Place of in de burgerzaal van het gemeenthuis. Effectiviteit van een bomgordel is bewezen, maar hoe zit het met de effectiviteit van de antiradicalisering gelden?. En hoe statistisch groot is de kans om door de scherven van een bomgordel getroffen te worden?

Angst houdt geen rekening met statistiek. Als u naar uw werk fietst of rijdt heeft u een grotere kans op een dodelijk ongeval dan het treffen van een geradicaliseerde moslim, al of niet versierd met een bomgordel. Over kansen gesproken, u heeft meer kans op een ontmoeting met een geradicaliseerde autochtoon die u toeroept “Daar moet een piemel in”. Weggegooid geld die antiradicalisering gelden voor moslims. Antiradicalisering is nodig bij een groot aantal autochtone Nederlanders. Sla de kranten er maar op na, kogelbrieven, in brand gestoken politie auto’s, stenen door ruiten, bedreigen raadsleden, agressieve verstoringen van inspraakavonden, bestorming van asielzoekers centra, bekladding van huizen, varkenskoppen. Dit type mensen roept geen Allah aan om hun daad te rechtvaardigen. Zij roepen niemand aan, maar scanderen “Daar moet een piemel in”, “Auslander Raus” en “Eigen volk eerst”. Of, zoals je op de foto ziet, gaan er met zekerheid van uit dat elke vluchteling hier komt om tegen een meisje te zeggen “Daar moet een piemel in”.

In Apeldoorn wordt wat gedaan tegen radicalisering. Don Bosco en Stimenz in Apeldoorn krijgen 40.000 euro van het Oranje Fonds om de oorzaken van lokale polarisatie aan te pakken en om eraan bij te dragen dat radicalisering wordt voorkomen. Uitsnede het persbericht:

“Met het geld wordt het mogelijk om een brede ‘waardegestuurde’ dialoog in Apeldoorn te faciliteren, zeggen Don Bosco en Stimenz. De beide organisaties gaan met bewoners in Apeldoorn aan tafel om de onrust en zorgen van veel bewoners serieus te nemen, om vooroordelen te bespreken en om bruggen te slaan tussen uiteenlopende groepen, zowel moslims als niet-moslims. Behalve dialogen zullen ook themabijeenkomsten en bijvoorbeeld buurtmaaltijden georganiseerd worden om de afstand tussen groepen bewoners te verkleinen”

Geachte organisaties Don Bosco en Stimenz: Vergeet de moslim, vergeet de bomgordel, richt je op de ‘Gutmensch’ de rasechte Nederlander. En als je toch een dialoog houdt: misschien is er in de wandelgangen ook nog ruimte om te praten over ‘Zwarte Piet”, ook zo’n onderwerp waarbij beide groepen de term intolerantie en politiek correct framen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!