Digitaal energieadvies op maat voor Apeldoorners

Dinsdag 11 oktober 2016

Door Redactie

Advies over de beste energiebesparende maatregelen voor uw woning. Binnen tien minuten zien wat de verwachte kosten en opbrengsten zijn van maatregelen zoals zonnepanelen en isolatie. Mogelijkheden voor subsidies vinden en gemakkelijk offertes opvragen bij lokale vakbedrijven. Vanaf 12 oktober kan dat via www.regionaalenergieloket.nl/stedendriehoek.

Wethouder Mark Sandmann: ,,Veel woningeigenaren willen best energiebesparende maatregelen nemen, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Dit digitale energieloket helpt hen om de eerste stappen te zetten. We maken het makkelijker en overzichtelijker.”

De website maakt gebruik van een landelijke database waarin veel gegevens van woningen bekend zijn. Woningeigenaren geven hun postcode en huisnummer op en krijgen vervolgens advies op maat over energiebesparende maatregelen en subsidiemogelijkheden. Denk daarbij aan isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Op het energieloket kunnen inwoners ook eenvoudig offertes opvragen bij (lokale) vakbedrijven. Via een reviewsysteem is direct te zien hoe andere woningeigenaren deze bedrijven beoordeelden. Lokale initiatieven van inwoners om energie te besparen zijn er ook te vinden.

In de komende maanden ontwikkelt de gemeente het energieloket verder en worden er verschillende groepsaankopen georganiseerd voor isolatie en zonnepanelen. Apeldoorn gaf samen met Voorst, Epe, Brummen en Lochem opdracht aan Bleeve voor het opzetten van het Regionaal Energieloket. Deze gemeenten zijn partners binnen het samenwerkingsverband Regionale Alliantie Stedendriehoek. De alliantie lanceert het digitale energieloket op 12 oktober tijdens een congres over verduurzaming van woningen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!