Felua-groep detacheert 28 medewerkers naar gemeente

Donderdag 11 september 2014

Door Redactie

© Peter Lous

Gemeente Apeldoorn heeft een overeenkomst gesloten met Felua-groep voor een groepsdetachering van 28 medewerkers van de sociale werkvoorziening. Zij krijgen een baan bij de eenheid Beheer en Onderhoud van de gemeente. Felua-groep heeft met deze overeenkomst alle Apeldoornse ‘groenmedewerkers’ aan een reguliere baan geholpen bij externe werkgevers.

Gemeente Apeldoorn vindt het als werkgever van groot belang dat ook mensen met een beperking volwaardig mee kunnen doen in het arbeidsproces. Bij de gemeentelijke eenheid Beheer & Onderhoud zijn naast de circa 190 vaste medewerkers bijna 150 mensen vanuit de sociale werkvoorziening aan de slag. “Het sociale aspect speelt een grote rol voor de gemeente en bij de eenheid Beheer en Onderhoud in het bijzonder”, vertelt wethouder Detlev Cziesso. “Hiermee willen we als werkgever laten zien dat ook mensen met een beperking als werknemer volwaardig meedoen in een organisatie.”. Alle medewerkers kregen uit handen van wethouder Detlev Cziesso het werktenue van de gemeente Apeldoorn. De wethouder trakteerde samen met de directeur van Felua-groep ook op gebak.

“De detachering naar de gemeente betekent veel voor de betrokken medewerkers”, vertelt Gerrie van Sunder, directeur van Felua-groep. “Werkkleding van de gemeente dragen betekent dat je er echt bij hoort en dat je voor vol wordt aangezien. In deze vorm van een groepsdetachering met begeleiding vanuit Felua-groep is het ook voor deze medewerkers mogelijk om een stap te zetten in hun loopbaan. Naast de gemeente maken ook andere bedrijven in de regio gebruik van de constructie van een groepsdetachering. Deze detacheringen tellen volgend jaar ook mee voor ondernemers bij de invoering van het quotum in de nieuwe Participatiewet.”
 

Participatiewet

Met de invoering van de Participatiewet krijgt de gemeente als lokale overheid de verantwoordelijkheid om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen bij reguliere werkgevers. Drie bestaande wetten gaan per 1 januari 2015 op in de nieuwe Participatiewet. De huidige Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en een deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong) worden vervangen door de Participatiewet. Het college van B en W wil de mogelijkheden van de nieuwe wet benutten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!