“Opvang asielzoekers het liefst op meerdere buitenaf-locaties”

Woensdag 18 februari 2015

Door Redactie

Uit het laatste onderzoek onder het Apeldoorn Direct stadspanel blijkt dat de Apeldoorners de opvang van asielzoekers het liefste zien op meerdere locaties verdeeld over de stad en dan zoveel mogelijk buitenaf. Bij de mogelijke locaties waar momenteel door het COA naar gekeken wordt, scoren GGnet aan de Deventerstraat (30%) en het Kazerneterrein bij Nieuw Milligen (23%) dan ook het hoogste. De Kleiberg in Orden en het Immendaal in Beekbergen scoren beide 7%. Iets neerzetten op een lege kavel in Zuidbroek is met 3% de minst populaire optie.

Aantal asielzoekers
De meerderheid (73%) vindt dat Apeldoorn ruimte moet geven aan asielzoekers, maar over de hoeveelheid zijn de meningen verdeeld. De grootste groep (34%) vindt dat dit er tussen de 101 en 400 zouden moeten zijn.

Aan het onderzoek dat liep van 5 t/m 13 februari deden 475 Apeldoorners mee en de uitslag is gecorrigeerd voor geslacht, leeftijd en opleiding. Het Apeldoorn Direct Stadspanel stelt regelmatig relevante vragen over de stad, wil jij ook je stem in het Stadspanel laten horen, ga naar ApeldoornDirect.nl/stadspanel en meld je aan.

Foto: 1. GGNet aan de Deventerstraat, 2. De Kleiberg in Orden, 3. Lege kavel in Zuidbroek
4. Verpleeghuis Immendaal in Beekbergen, 5. Kazerneterrein in Nieuw-Millingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!