Passantenonderzoek na overval Finnegan’s

Zondag 22 april 2012

Door Niels Damstra

Niels Damstra

APELDOORN – Vanochtend heeft de politie Noord- en Oost Gelderland een passantenonderzoek gehouden. Dit in verband met het onderzoek naar de overval op de Ierse pub Finnegan’s vorige week zondag.

In totaal is er met 350 voorbijgangers gesproken. Dat zorgde voor vijf interessante tips. De tips zullen nader worden onderzocht.

De overval vond precies een week geleden rond 11:30 uur plaats. Twee medewerkers waren kort voor openingstijd in het café aan het werk toen er twee overvallers binnenkwamen. De overvallers dreigden met een vuurwapen of iets wat daar sterk op leek. Eén medewerker is door een overvaller mishandeld en liep daarbij een lichte verwonding op aan zijn gezicht.

Na de overval gingen de mannen er met een klein geldbedrag rennend vandoor richting de van Huutstraat. Uit onderzoek bleek dat de verdachten een kleine donkere auto geparkeerd hadden in de omgeving van de Sprengenweg. Ze zijn vermoedelijk via de Van Huutstraat om het uitgaansgebied heen gelopen en via de Loolaan na de auto nabij de Sprengenweg gerend. Getuigen hebben in de auto drie mannen gezien.

Tijdens het passantenonderzoek spraken rechercheurs met mensen die vorige week rond hetzelfde tijdstip mogelijk iets gezien hadden. Getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben maar met de nieuwe informatie over de vluchtroute zich nog wel iets herinneren, worden opgeroepen te bellen met 0900-8844.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!