Tentoonstelling Chapeaux verlengd

Woensdag 30 augustus 2017

Door Redactie

Paleis Het Loo

Vanwege grote belangstelling verlengt museum Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ tot en met 29 oktober aanstaande.

In de tentoonstelling wordt het koningschap van Beatrix aan de hand van ruim honderd hoeden in beeld gebracht. Creaties van hoedenmakers Harry Scheltens, Emy Bloemheuvel en Suzanne Moulijn staan centraal, gecombineerd met beelden van de gelegenheden waarop ze werden gedragen.

Tijdens haar 33 jaar lange regeerperiode, van 1980 tot 2013, draagt Koningin Beatrix bij honderden speciale gelegenheden een hoed: tijdens staatsbezoeken, ontvangsten, ontelbare openingen en prijsuitreikingen, op Prinsjesdag en Koninginnedag. De vele hoofddeksels zorgen voor een herkenbaar en vertrouwd beeld van de vorstin en maken deel uit van haar ‘representatieve werkkleding’.

De tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ is ontworpen door Maarten Spruyt en Tsur Reshef en tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag. Met speciale dank aan H.K.H. Prinses Beatrix.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!