Westpoint door grote politiemacht ontruimd

Woensdag 3 oktober 2012

Door Redactie

Het gekraakte oude stadskantoor Westpoint aan de Vosselmanstraat is vanmorgen ontruimd op last van de burgemeester. De grond voor deze ontruiming is de overlast die de “bewoners” veroorzaakte in de buurt en het feit dat het pand een kantoor bestemming heeft. De politie had na de onrust dit weekend nog aanvullende informatie dat er in het pand wapens aanwezig zouden zijn. Aanleiding voor deze snelle actie dus.

Een zeer grote politiemacht omsingelde in de vroege ochtend het pand, terwijl politie collega’s van de ME het pand binnen doorzochten op zoek naar de bewoners. Er zijn daarbij twee mensen aangehouden en afgevoerd, volgens de buurtbewoners zat hier ook de dit weekend door een politiehond gebeten man bij.

Na de doorzoeking gingen ongeveer dertig militairen, die ineens in busjes werden aangevoerd, het pand doorzoeken op wapens. Toch een vreemd gezicht, militairen aan het werk in Apeldoorn. De militairen ondersteunen omdat het pand erg groot en complex is om te doorzoeken. Dit doorzoeken werd nog vertraagd doordat er in het gebouw een vreemde lucht werd geroken. Hierop moesten alle hulpverleners het pand verlaten. De brandweer werd er bijgehaald om te onderzoeken wat deze lucht is.

De gemeente zal het pand, na dit hele gebeuren, gaan dicht timmeren om herhaling te voorkomen.


(Video: Niels Damstra)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!