WSV kan opnieuw niet winnen

Maandag 13 oktober 2014

Door Eddy van der Poel

© WSV

Hoewel het allemaal zo mooi begon, was het einde zo vervelend. Toen in de 21ste minuut Gino de Zeeuw de 1-0 liet aantekenen leek WSV een mooie middag tegemoet te gaan. Immers de tegenstander werd goed op eigen helft gehouden en aan het einde van een schitterende aanval stond Gino en bracht WSV op voorsprong. Deze werd op ongelukkige wijze uit handen gegeven toen een actie van Michiel van Cranenburgh niet geheel terecht met een strafschop werd afgestraft. Tubantia scoorde uit de strafschop en kwam zo in de 26ste minuut langszij. Met deze 1-1 stand werd de rust bereikt.

Na rust het omgekeerde beeld. Tubantia liet al na 1e minuut doelman Michiel van Cranenburgh uitgroeien tot grote hoogte. Met zijn lengte overigens geen probleem. Tot 2 keer toe was hij in een 1 tegen 1 situatie belangrijk voor de thuisploeg en voorkwam zo een snelle achterstand. Dat die er toch kwam was op dat moment niet onverdiend. Tubantia had het betere van het spel en kwam in de 56ste minuut dan ook verdiend op voorsprong na niet adequaat uitverdedigen van de WSV defensie. Nu toonde WSV veerkracht en zocht wat nadrukkelijker de verdediging op van Tubantia. En dat had succes. Hoewel Tubantia zeer verongelijkt reageerde ging de bal na langdurig vasthouden van een WSV aanvaller in het strafschopgebied op de stip. Gino de Zeeuw liet deze buitenkans niet onbenut en schoot de penalty voortreffelijk binnen 2-2.

Dat zou een mooie eindstand zijn van deze gelijk opgaande wedstrijd. Dat gebeurde helaas voor de thuisploeg niet. Een ongelukkige terugspeelbal van een verdediger op de doelman van WSV bracht de laatste in grote verlegenheid. Hij kreeg de bal slechts op zijn knie en de terugspringende bal belandde precies voor de voeten van een Tubantia aanvaller. Deze bedacht zich niets en schoof de bal in het verlaten doel.Daarna was de tijd tekort om dit nog recht te zetten.

Het past echter niet bij WSV dat na afloop van een verloren wedstrijd het publiek nog verder gaat met strijd te leveren. Ook hier dienen we ons als een sportieve verliezer te gedragen.

En nu op naar de volgende wedstrijden. Eerst komende donderdag om 20.00 uur tegen Beekbergen om de KNVB beker en daarna op zondag 26 oktober in Enschede tegen Suryoye-Mediterraneo. Net als alle andere wedstrijden dit seizoen is de aftrap daar om 14.00 uur.