WSV pakt de winst tegen Voorwaarts Twello

Woensdag 18 maart 2015

Door Eddy van der Poel

© WSV

In de eerste helft was er nog sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, de tweede helft was vooral voor de thuisploeg beslissend. Na de openingsfase was de eerste goede kans voor WSV. Jamarro Diks legde aan voor een hard schot vanaf een meter of 20, maar helaas spatte de bal op de lat uiteen. De volgende kans was voor de bezoekers. Ook hier werd er niet gescoord. Het kordaat ingrijpen van doelman Michiel van Cranenburgh voorkwam een doelpunt. Iedereen kon dan ook redelijk tevreden terug kijken op de eerste 45 minuten.

Na rust leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Tot de 75ste minuut. Toen eindigde een goed lopende aanval van WSV bij Olaf Kluitenberg. Deze kon door de doelman van Voorwaarts slechts gestopt worden door een overtreding te maken. De prima leidende scheidsrechter Alwin Steeg uit Beuningen stond net als de hele wedstrijd bovenop de situatie en aarzelde geen moment om de bal op de stip te leggen. Bovendien kreeg de doelman van Voorwaarts een gele kaart voor zijn overtreding. Bijna kreeg hij ook nog zijn tweede toen hij bleef door mopperen over de hele situatie, die hij toch zelf had veroorzaakt (Video). Club topscorer Gino de Zeeuw zette zich, net als op 14 september 2014 in Twello, achter de bal en schoot deze vervolgens binnen (Video).

Nu hadden we de situatie van die dag geëvenaard. In Twello werd toen gewonnen met deze 1-0 stand. Dat leek dus ook deze middag te gebeuren. Maar dan moet je geen 16-jarigen laten spelen, want die blijven doorgaan. Toen een aanval van Voorwaarts in de laatste minuut werd onderbroken door David Spoelstra belandde zijn actie nog op de eigen helft bij invaller Dylan de Bruin. Deze zette het op een lopen met lange passen de helft van Voorwaarts overbruggend en op de nieuwe doelman van Voorwaarts afstormend. Dylan liet hem geen enkele kans en schoof de bal onder hem door voor de 2-0 (Video). Er behoefde niet eens meer te worden afgetrapt en WSV deed goede zaken in deze tweede periode.

Oh ja, een nieuwe doelman bij Voorwaarts, omdat de oorspronkelijke doelman Patrick ter Mate tegen een tweede gele kaart op liep en dus met rood het veld moest verlaten (Video). Dat betekende overigens niet, dat WSV een man meer op het veld had. Kort voor deze affaire werd ook Ifè Oduguwa met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Daarmee was het evenwicht dus hersteld.

Was Dylan de Bruin vorige week nog debutant in de hoofdmacht van WSV, nu viel die eer te beurt aan Damian Schipper. Ook al een 16-jarige uit de B1 van WSV. Hij mocht vlak voor het einde van de wedstrijd zijn eerste minuten meepakken. Veel talent derhalve in die lichting. Wat dat betreft hoeft deze vereniging niet in te zitten over de eigen jeugd voor de komende jaren.

Nu ons maar richten op de volgende tegenstander: Wijhe. En wel in Wijhe. Wijhe, dat maar eventjes met Helios afrekende via een duidelijk 4-0 overwinning. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Net als alle andere wedstrijden dit seizoen is de aftrap daar om 14.00 uur.

Uitslag: WSV – Voorwaarts Twello 2 – 0