WSV verslaat Schalkhaar

Vrijdag 1 mei 2015

Door Eddy van der Poel

© WSV

Na de ongelukkige nederlaag van vorige week op eigen veld tegen PH heeft de ploeg van Jeroen Burghout zich herpakt tegen Schalkhaar. Dik verdiend werden de gastheren aan de zegekar gebonden. Zonder de anderen iets tekort te doen wil ik deze keer gelegenheidsaanvoerder, wegens het ontbreken van de geblesseerde Gino de Zeeuw, Ifè Oduguwa noemen, die met twee treffers een belangrijke bijdrage leverde aan deze overwinning.

In de 33e minuut van de eerste helft was het de eerste keer raak. Gelanceerd vanaf het middenveld slalomde hij door de hele defensie van Schalkhaar heen en passeerde de naar Go Ahead Eagles vertrekkende doelman Yoel Finke voor de 0-1. Daarmee werd de rust bereikt.

Na rust kwam Schalkhaar langszij. Een goed genomen vrije schop belandde bij de 2de paal, waar invaller Marijn ten Bulte klaar stond om de bal binnen te tikken. Even leek WSV de weg kwijt, maar al snel werd de aanval weer gezocht. En met succes. In de 74ste minuut stond Ifè volledig vrij toen de bal voor zijn schietgrage voeten belandde. Wederom gaf hij de doelman van Schalkhaar geen enkele kans om zijn inzet te stoppen. En wederom ging WSV aan de leiding in deze wedstrijd.

Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Ook niet in de extra toegevoegde tijd, die zeer terecht door de uitstekend leidende Remco van de Berg uit Borculo werd bijgeteld. Daardoor mocht WSV drie punten aan zijn totaal toevoegen en blijft de ploeg uitstekend op de 2de plaats in de rangschikking staan.

Op naar de volgende wedstrijd. Komende zondag wacht een nieuwe tegenstander Overwetering uit Olst. Net als alle andere wedstrijden dit seizoen is de aftrap daar om 14.00 uur en is de wedstrijd live te volgen via Radio Apeldoorn Sport.

Uitslag: Schalkhaar – WSV 1 – 2