WSV wint eerste thuiswedstrijd

Maandag 8 september 2014

Door Eddy van der Poel

© WSV Media

Zonder de geblesseerde Ramazan Albayrak startte WSV de nieuwe competitie op eigen veld tegen Schalkhaar. Dat werd geen gemakkelijke wedstrijd. De opening van de thuisploeg was nog goed te noemen tot de 13de minuut. Toen kwam de ploeg van Jeroen Burghout op voorsprong door een zeer attent reageren van spits Gino de Zeeuw, na niet goed optreden van de verdediging van Schalkhaar op een hoekschop. De keeper riep de bal te laten gaan, maar had hem zelf ook niet. Gino stond precies op de goede plek en tikte de bal binnen. Daarna liet de thuisploeg de teugels wat vieren en kregen de bezoekers weer grip op het spel. Dat resulteerde in de 21ste minuut in de gelijkmaker. De zeer behendige spits van de bezoekers marcheerde het strafschopgebied van WSV binnen en werd wat ongelukkig verdedigd door Toby Bruinier. Eerstgenoemde kwam ten val en de zeer gedecideerd leidende Alex Bos uit Elburg aarzelde geen moment en wees naar de stip. Vanaf 11 meter maakte Jasper Broekhuis, de nummer 11 van Schalkhaar, geen fout en schoot zijn ploeg naast WSV: 1-1. Omdat tot de rust niet meer gescoord werd, was dit ook de ruststand.

Na rust werd het spel van WSV beter. Mede door de wissel van Joren Waardenburg voor Niels Verschuur, nam Joren de ploeg aan de hand en wees de weg weer naar het doel van Schalkhaar. Dat leidde in de 68ste minuut tot opnieuw een voorsprong voor de thuisploeg. Een vrije schop op de rand van het strafschopgebied werd door de naar WSV teruggekeerde Pim Baks op uitstekende wijze binnengeschoten: 2-1. Toen in de 85ste minuut Ife Oduguwa vanaf eigen helft op avonutuur werd getuurd, ging hij in zijn eentje recht op de doelman van Schalkhaar af en maakte geen fout. Hij schoot de bal uitstekend langs de vergeefs duikende doelman in het doel voor de 3-1. Zelfs zijn vertrek een minuut later met een hamstring blessure, mocht de pret niet drukken en WSV hield eenvoudig de voorsprong tot het laatste fluitsignaal van arbiter Bos.

En nu op naar de volgende wedstrijd. Komende zondag gaan we naar Twello om te spelen tegen Voorwaarts. Deze wedstrijd wordt een van de weinige op natuurgras. Nu maar hopen, dat we de wedstrijd van vandaag een moooi vervolg kunnen geven in Twello. Net als alle andere wedstrijden dit seizoen is de aftrap daar om 14.00 uur.