19 juli weer een bomvol programma tijdens de StadsOase

Vrijdag 17 juli 2015

Door Redactie

Elke zondag in juli en augustus keert de StadsOase in volle kracht terug naar het Cultuurkwartier! Na de succesvolle zomer die Gigant vorig jaar beleefde met het minifestival, kun je ook dit jaar weer elke week op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant terecht voor o.a., muziek, film en een heerlijke bbq. Daarnaast is er volop ruimte gecreëerd voor de creatieve garde in de stad om hun initiatieven te tonen. Toegang tot de StadsOase is gratis. Het festival start wekelijks om 12:00 en duurt tot ongeveer 20:00.  

Het programma van zondag 19 juli:

Muziek
16:30 – 17:30: Charl Delemarre
Charl Delemarre is een gedreven singer-songwriter met een missie. Een rondtrekkende, enigszins getormenteerde troubadour op oorlogspad, met een rugzak vol persoonlijke liedjes. Recht uit het hart en uit het leven gegrepen. Een einzelgänger die bij nacht en ontij rusteloos door de donkere krochten en steegjes van de oude binnensteden doolt.

Trailerparkcaravan
Tussen 12:00 en 20:00 bekijk je non stop verschillende trailers in de knusse filmcaravan.  

Bring-your-own BBQ
Neem je eigen vlees, vis of vegetarische hap mee, Gigant zorgt voor de bbq’s en sauzen. Vlees vergeten? Geen probleem! Bij de bar koop je een bbq-pakketje. 

Openlucht bibliotheek
Even tot rust komen met een mooi, grappig of spannend boek kan best lekker zijn op de zondagmiddag! CODA heeft voor een heuse openlucht bibliotheek gezorgd! 

Cyanotypie: fototechniek uit 1840
Het Atelier voor Architectuur & Fotografie geeft om 13:00, 14:00 en 15:00 uur demonstraties cyanotype afdrukken (blauwdruk) maken. Daarnaast kun je je eigen foto laten afdrukken als cyanotype en zijn er verschillende cynotypes verkrijgbaar op papier, hout en textiel. 

Marody’s Pretfeest
Schminken, haar invlechten, glittertattoos laten zetten; het kan allemaal bij Marody’s Pretfeest! Voor een klein prijsje zie je er de rest van de dag extra feestelijk uit. Ook leuk: je eigen vogelhuisje bouwen en pimpen! 

Manfriet
Manfriet uit Oene, die eigenlijk Manfred heet, serveert zijn frietjes en snacks vanuit een opvallende oude Franse brandweerauto.

Amy’s waterijsjes
Op een zonnige dag kan een lekker ijsje geen kwaad! Gelukkig kun je bij Amy terecht voor heerlijke waterijsjes.

De Bakfiets
Deze antieke bakfiets zit vol zoete lekkernijen, waaronder Mama’s Appeltaart en een assortiment van Grote Taartjes (gluten- en lactosevrij en suikerarm).

Koffiekar
Bij de koffiekar haal je verse (munt)thee, sap en cafetières met Gayo, Mocha of Finca koffie!  

Buitenbar
Geniet van een verfrissend biertje, een bijzondere wijn of een heerlijk glaasje fris.  

Kunst i.s.m CODA
Op het Cultuurplein kun je verschillende kunstwerken vinden: Hartenslag van Ellen Bouter en Out of Palms Way van Julie Dodd.

 

Het programma van de StadsOase zal elke week variëren door aanvullende input uit de stad. Wil jij ook een bijdrage leveren tijdens StadsOase? Wil je optreden? Zeefdruk t-shirts verkopen, films laten zien, een moestuin aanleggen, appeltaarten bakken, een tafelvoetbaltoernooi organiseren, een feestje op de trap, schommelen, etc., etc.? Laat het Gigant weten! Neem voor ideeën wat betreft programma contact op met Irene Odile de Vries via hallo@ireneodile.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!