1e editie Bloodfest in Gigant

Zondag 2 december 2018

Door Ernst van Rossum

Gigant opende op zaterdagmiddag om 15:00 uur de popzaal voor de 1e editie van Bloodfest. Zes bands deden hun opwachting voor dit ééndaagse festival.

Bands die hun eigen festival (mede) organiseren, het is bijna een trend te noemen. Maar in de extreme metal waren wij het nog niet tegengekomen. Death metallers Bloodphemy waren van mening dat zij het beter konden dan Dotan en vonden bij Gigant een luisterend oor.

BLOODFEST zag het levenslicht. Of eigenlijk; de duisternis! Uiteraard zal Bloodphemy zelf de grafdeksels opentrekken en neemt in hun destructieve kielzog twee gerenommeerde bands uit Oost-Europa mee: Pandemia uit Tsjechië en Anthem uit Polen. Daarnaast komt ook het gerenomeerde Stillbirth over uit Duitsland en komt uit eigen land Inquisitor langs. Vaderlandse legende Pestilence zal het minifestival headlinen.

Inquisitor

Inquisitor is terug! De Nederlandse blasfemische thrash metalband werd eind jaren negentig opgedoekt na een periode van veel dood en verderf. Echter, sinds een jaar of vier is de band weer op volle sterkte bij elkaar in de originele line-up en bracht het angstaanjagende kwartet zelfs een nieuwe plaat uit,“Stigmata Me, I’m in Misery”. Luister en huiver!

Bloodphemy

Bloodphemy is na een winterslaap van 15 jaar herrezen en knalt er de laatste 3 jaar flink op los. Met inmiddels 2 uitstekende releases op zak, diverse vette shows en een verse platendeal bij Black Lion, is deze band weer out for blood!

Anthem (PL)

Anthem uit Polen trapt het gaspedaal diep in. Deze up and coming band draait inmiddels ook alweer een tijdje mee en heeft haar ultieme vorm gevonden. De typische Poolse stijl, maar dan snel!

Pandemia zou spelen maar door ziekte van de zanger is er snel een vervangende band gezocht en waren Sisters of Suffocation bereid het opengevallen tijdslot in te vullen.

Sisters Of Suffocation

In 2014 is Sisters of Suffocation opgericht door zangeres Els Prins en gitariste Simone van Straten als een all girl band met voorliefde voor Death Metal. Na oprichting werd de band snel aangevuld met Amber de Buijzer op de drums en Puck Wildschut op de bas. Dat de band de goede richting uit gaat is een understatement. Inmiddels is het CV aangevuld met festivals als Stonehenge, Antwerp Metal Fest, Lowlands en Zwarte Cross.

Stillbirth

De Duitse slamming death metalband Stillbirth is een amalgaam van snelheid, volume en bruutheid. Het kwintet bracht hun meest recente album “Annihilation of Mankind” uit via het prestigieuze Unique Leader Records. Een album gevuld met beukende grooves en halsbrekende breakdowns, precies zoals de liefhebber van het bottere werk het wil.

Pestilence

Pestilence is een legendarische, Nederlandse death metalband, die wordt gezien als een van de innovators in de death metal scene. Met albums als Malleus Maleficarum, Consuming Impulse, Testimony of the Acient en Spheres weten zij fans van over de hele wereld te inspireren. Inmiddels staat het aantal studio albums op acht en is de band nog lang niet klaar met muziek maken.
Er was wat malheur tijdens het optreden de drummer kickte door het basvel en een Marshal versterker top hield ermee op maar dat mocht de pret niet drukken, door snelle interventie was de band in no time weer aan het spelen.

Een leuk festival zeker voor herhaling vatbaar

Popzaal Gigant, zaterdag 1 december

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!