8-Daagse herdenkingstour: ‘Liberation of The Netherlands’

Donderdag 24 oktober 2019

Door Redactie

In 2020 wordt in Nederland 75 jaar bevrijding gevierd. In dit kader organiseert Dutch Heritage Travel in samenwerking met Apeldoorn Marketing de 8-daagse Memorial Fietstour. Deelnemers aan deze tour zijn aanwezig bij herdenkingen van oorlogsslachtoffers. Daarnaast organiseren deze 2 partijen ook nog een 8-Daagse bustour ‘Liberation of The Netherlands’. Deze tour voert langs de geschiedenis van de 2 grootste Tweede Wereldoorlog-operaties: de Slag om de Westerschelde en Operation Market Garden.

Locaties met geschiedenis

Als je je opgeeft voor de bustour start je in het Belgische Brugge, begint op zaterdag 2 mei 2020. De bus voert je langs Middelburg, Veere, Zierikzee, Arnhem en Holten. Al deze locaties vertellen een eigen verhaal.

De fietstocht in de Apeldoornse omgeving zal starten op zaterdag 2 mei 2020 en leid je langs Hoog Buurlo, Radio Kootwijk, Hoog Soeren, Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Beekbergen. De tocht wordt afgesloten met een ritje in de Veluwsche Stoomtrein. Tijdens beide tours verblijf je in, door de organisatie, zorgvuldig geselecteerde 4-sterrenhotels.

Canada en Apeldoorn

Vanwege de centrale ligging is Apeldoorn vanaf dag 4 de uitvalsbasis van de tours. Het speelt ook mee dat Apeldoorn een bijzondere relatie heeft met Canada. Dit komt mede doordat het laatste Canadese hoofdkwartier aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in Paleis Het Loo gevestigd was. Op zaterdag 9 en zondag 10 mei 2020 vindt in Apeldoorn het Canadees Bevrijdingsfestival plaats.

Mogelijkheid tot verlenging

Mocht je nog meer willen ontdekken van Nederland, dan kan er gebruik gemaakt worden van een verlengingsarrangement van 2 dagen. Tijdens deze dagen kan er nog een bezoek worden gebracht aan bijvoorbeeld het Canadees Bevrijdingsfestival bij Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!