Aanstaande vrijdag: Plugged! in Podium Gigant

Dinsdag 6 november 2012

Door Tom Brands

Plugged! Gigant

Op vrijdagavond 9 november 2012 vindt de dertiende editie van de bandcompetitie Plugged! plaats in Podium Gigant Apeldoorn. Aanvang van het voorprogramma is 19.30 uur, de deur is open vanaf 19.00 uur. Een kaartje kost zes euro vijftig in de voorverkoop en zeven euro vijftig aan de deur. Plugged is toegankelijk voor alle leeftijden. Zes deelnemers nemen het tegen elkaar op. Plugged heeft als doelstelling om startende bands de kans te bieden podiumervaring op te doen.

Deelnemers
De deelnemers zijn, in willekeurige volgorde, Orange Fox, Tom Haze, Inamix, The Black Bees, Sensicane en Chariton. Zij krijgen elk een kwartier de tijd om het aanwezige publiek en de jury te overtuigen.

Prijzen
Er kan er maar één de winnaar zijn… De winnaar ontvangt lokale prijzen waar zij als muzikanten wat aan hebben. De winnaar krijgt een gloednieuwe gitaar gesponsord door hoofdsponsor Harald Wind’s Doodad Guitars, een promotiepakket ter waarde van 500 euro van BandPlanner.com, een interview in De Stentor/Apeldoornse Courant, een professionele fotoshoot verzorgd door fotograaf Peter Vroon, een optreden in Gigant later dit seizoen en de winnaar is van harte welkom in de studio van Radio Apeldoorn voor een interview. Daarnaast wordt er ook tijdens de prijsuitreiking de speciale Vilmos Pluim Award symbolisch uitgereikt aan de winnaar. De Vilmos Pluim Award is een wisseltroffee en een memoire aan de gelijknamige presentator van Plugged die in 2008 op 20-jarige leeftijd overleed. De Vilmos Pluim Award is ter beschikking gesteld door hoofdsponsor Doodad Guitars en bewerkt door kunstenaar Jorre Marek. De troffee hangt tussen de edities door op het ontvangstplein van Markant in het Huis van de Schoone Kunsten.

Voorprogramma
Het voorprogramma wordt verzorgd door de band Cartographer. De winnaar van de vorige editie, Fiber, is helaas verhinderd. Normaal gesproken is het gebruikelijk dat de winnaar van de vorige keer het voorprogramma verzorgt. Cartographer is een Tilburgse instrumentale rock formatie, geïnspireerd door bands als Oceansize, Muse en Karnivool. Met maar liefst drie gitaristen zetten ze een geluid neer waar je niet omheen  kunt, en bewijzen op deze manier dat er niet altijd een zanger nodig is  om de aandacht van het publiek vast te houden. De band lanceert 21 November hun debuut-EP met een release party in de Cul de Sac te Tilburg. Meer informatie en links naar de (digitale) EP zijn te vinden op www.cartographer.nl

Jury
De jury bestaat deze keer uit een brede groep mensen met ervaring en kennis die de deelnemers van feedback, tips en opbouwende kritiek kunnen voorzien. In de jury nemen plaats Harald Wind (Doodad Guitars), Martin de Bes & Rob Jeursen (BandPlanner.com) Lonneke Scholten (lonnekescholten.nl), Peter Vroon (vroonphotomotion.nl), Waldo Volmer (waldovolmer.nl) en Randy Gasper namens Productiehuis USA (www.usapeldoorn.nl).

Presentator
De presentator is Jasper Koot (Jakomedia.nl). Hij neemt het publiek mee op zoek naar nieuw talent en praat de optredens aan elkaar. Vilmos Pluim, Olivier Deriga, Coen Pennings, Benjamin Kuijpers en Emily Willmann gingen hem voor als presentator van Plugged.

DJ Peter
Tussen de optredens door zorgt DJ Peter voor de muziek.

Afterparty
Traditiegetrouw zal er evenals tijdens de vorige edities van Plugged, na alle optredens en de prijsuitreiking, een afterparty zijn in Arthouse Le Kink.

Voorgaande 12 edities
Voor een overzicht met samenvattingen, publicaties en foto’s kijk op www.pluggedapeldoorn.nl 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!