Aardbeien op vakantie

Vrijdag 13 juli 2012

Door Redactie

Kees Blom

Kunstschilder Kees Blom heeft een nieuw stilleven af. Een zomerstilleven. Van drie aardbeien op een blauwe doek. Kees Blom wilde eerst een blauwe envelop van de belastingdienst schilderen. Het werd een blauwe doek.

Eén van de dochters van Blom zei bij het zien van het schilderij, een olieverfstilleven van 28 bij35 centimeter, “Aardbeien op vakantie”. Blom kijkt haar verwonderd aan. “Doe niet zo stom pap”, zei zijn andere dochter die zag dat hij het echt niet begreep. “Ze liggen op een handdoek, die aardbeien”, zei Blom’s zoon. “Aardbeien op het strand pap, op een handdoek”, zeiden de dochters van de schilder. Nog steeds keek Blom een beetje sip, alsof hij het nog niet begreep.

“Het is vakantie pap, lach er nou eens om”, zeiden zijn dochters. “Hij heeft een aanslag van de belasting gekregen”, zei Blom’s zoon.

De envelop van de belasting heeft hij in de prullenbak gegooid en met een glimlach op zijn gezicht heeft hij begin juli dit schilderij gemaakt, terwijl zijn kinderen mopperend over de regen probeerden vakantie te vieren.

P.S.: je kunt de aardbeien op het doek bekijken bij Kees Blom in het atelier, bel hem (06 25 38 21 33) of kijk op de website: keesblom.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?