ACEC; de afsluiting van drie tentoonstellingen Abstract Wall Paintings

Woensdag 14 februari 2018

Door Roelof Rump

Er is geen galerie of museum waarvan de wanden zo vaak zijn overgeschilderd als in het ACEC. Drie jaar op rij grote wandschilderingen onder de titel Abstract Wall Paintings. In totaal 42 kunstenaars lieten hun, vaak verrassende en imponerende werk, zien. En dan nu de afsluiting van de drie jaar, alle werken op een schilderij.

De afsluiting, RETROSPECT, zaterdag 17 februari 16.00 uur

Met deze tentoonstelling én twee publicaties wordt teruggeblikt op Abstract Wall Paintings I, II en III.
De kunstenaars die aan AWP l, ll en lll hebben meegedaan zijn in de tentoonstelling vertegenwoordigd met 2 schilderijen.
Abstract Wall Paintings begon in ACEC in 2015 als een tentoonstelling met hedendaagse abstracte kunst op muren. Het laatste jaar 2017 groeide het uit tot een internationaal project met partnerinitiatieven in Rotterdam, New York, Marseille en Sydney, verbonden met het themajaar 100 jaar De Stijl.

Het resultaat van Abstract Wall Paintings I, II en III was een monumentale ‘staalkaart’ (van bijna 70 muurschilderingen) die de diversiteit van hedendaagse abstracte kunst laat zien.
Stichting De Witte Mier heeft het initiatief genomen om een boek te verzorgen over de AWP-tentoonstellingen in ACEC. Stichting ACEC heeft daarnaast een brochure ontwikkeld waarin ook het internationale perspectief wordt getoond. Deze publicaties worden gepresenteerd op de opening van AWP RETROSPECT en zijn vanaf dat moment te koop. De prijs van het boek en de brochure samen bedraagt 25 euro en is te bestellen per mail: gerrit@acec.nl.

Lijst kunstenaars: Camiel Andriessen, Cees Andriessen, Linda Arts, Willem van Ballegooyen, Willem Besselink,  Rob Bouwman, Sanne Bruggink, Sigrid Calon, Piet Dieleman, Iemke van Dijk, Paul Drissen, René Eicke, Peter Geerts, Graphic Surgery, Jasper van der Graaf, Arjan Jansen, Gracia Khouw, Nicolette Klerk, Bart Koldewee, Eloi Koster,Tanya Long, Marius Lut, Guido Nieuwendijk, Nnamari, Jan van der Ploeg, Thomas Raat, Sander Reijgers, Louis Reith, Sonia Rijnhout, Alexandra Roozen, Jochem Rotteveel, Tonneke Sengers, Martijn Schuppers, Clary Stolte, Aimee Terburg, Vincent Uilenbroek, Marije Vermeulen, Jan Maarten Voskuil, Wilma Vissers, Jan Willem Welzenis, Marleen van Wijngaarden, Thomas Wildner, Guido Winkler

Wethouder Detlev Cziesso, van cultuur, zal het eerste exemplaar van het boek AWP l, ll en lll in ontvangst nemen en de opening verrichten. Na de openingshandeling zullen zowel boek als brochure te koop zijn.

Na afloop is er een buffet, dit keer zal Thais op het menu staan. De kosten bedragen 11 euro indien u reserveert (anders 13,50 euro). Stuur mail naar gerrit@acec.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC Kunst Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!