Help de bevolking van Oekraïne

Afscheid van stadsdichter Bierman tijdens Gedichtendag

Donderdag 12 januari 2012

Door Redactie

Peter Vroon

Dichters kanaliseren hun gedachtestromen door woorden te geven aan wat er leeft in de wereld en in hun eigen bestaan. In die woordenstromen herkennen we ritme, flow, een vloeiende en ongrijpbare beweging van A naar B. Wie ‘op de kant staat’ begrijpt niet altijd wat poëzie ons te zeggen heeft. Laat u daarom meevoeren in een Stroom gedichten op de landelijke Gedichtendag in CODA, donderdag 26 januari 2012.

Programma 26 januari

Neerlandicus Jos Knipping laat in CODA Auditorium gedichten horen waarin het landelijke thema ‘Stroom’ duidelijk herkenbaar is, onder andere van Wislawa Szymborska en H. Marsman. Een aantal gedichten wordt nader toegelicht.

Afscheid stadsdichter Willem Bierman, welkom opvolger Ria Borkent

Wethouder Olaf Prinsen is aanwezig om afscheid te nemen van stadsdichter Willem Bierman en stelt zijn opvolger Ria Borkent voor. Ook zij zullen gedichten voordragen. Fluitiste Margriet Evers, muziekdocent van Markant, verzorgt de muzikale omlijsting.

Deze open poëziemorgen op 26 januari is een voorproefje van de vier poëziebijeenkomsten die Jos Knipping* houdt in februari en maart. Na het lezen van een gedicht volgt een bespreking waarin vooral op inhoud, maar ook op de techniek van de poëzie wordt gelet. En natuurlijk komt soms de vraag aan de orde of een gedicht wel of niet geslaagd is.

Toegang Gedichtendag is GRATIS!

*Details poëziebijeenkomsten met Jos Knipping:
Data: donderdag 09/02, 16/02, 01/03, 08/03
Tijd: 09.30 – 11.30 uur
Kosten: € 50,00 (niet-leden CODA € 65,00)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Museum Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?