Help de bevolking van Oekraïne

Aftellen om naar de bioscoop te mogen

Maandag 5 december 2011

Door Randy Gasper

iPhone 3GS

Na Apeldoorn Direct had ook De Stentor afgelopen zaterdag uitgebreid oog voor de nieuwe bioscoop die zaterdag officieel zijn deuren opent voor het Apeldoornse publiek. Een leuk artikel van Jeroen Pol. En terecht! Lang gewacht en dan ook eindelijk gekomen. Het is nu aftellen geblazen.

Als buurman van de bioscoop is het indrukwekkend om de bouw van dit project stap voor stap te kunnen volgen. Van het graven in de grond tot de immense filmprops achter de ruiten: we hebben dag in dag uit het harde werken gezien van de mannen van Draisma. Maar ook door het eigen personeel. Het licht, het geluid, de kassa’s, alles is tot in detail gecheckt en getest. Er is door iedereen tot in de late uurtjes overgewerkt voor ons Apeldoorners.

Apeldoorn heeft er straks een echte topattractie bij, daar ben ik inmiddels van overtuigd. Elke keer als ik de enthousiaste filiaalhouder Ismail Uysal tegenkom, heeft hij mij weer iets nieuws te melden. Van de projectoren tot aan het geluid, van de kleur vloer tot zijn ideeën over het gastheerschap. Sceptisch als ik was over de oude bios, ben ik stiekem al verleid door de komst van dit indrukwekkende theater. Uysal belooft me dan ook, dat een filmliefhebber als ik echt niet meer naar Ede zal gaan. Het is niet ik, maar hijzelf die de lat hoog durft te leggen voor mij. Hij heeft er zin in… en dat heeft effect op mij, merk ik.

Er is straks popcorn, milkshake en… M&M’s, mijn favoriet. Dus aan de randvoorwaarden zal het niet ontbreken. Nu alleen nog de film in 3D en 7.1 Dolby Digital en natuurlijk het juiste aanbod van spectaculaire blockbusters. Ik mag er vanuit gaan dat deze moderne bioscoop meer risico durft te nemen met de filmkeuzes, daar de oude bios erg op save speelde met die ene, hooguit twee spektakelfilms en de voor de rest gevulde kinderfilms.

Een betere timing voor een eerste kennismaking kan bijna niet. We gaan met de kerst dus heerlijk naar onze eigen bioscoop. Welke film heeft de eer? Ik vrees New Kids Nitro.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Film Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?