Anne een van de negen in Loolaan Galerie

Woensdag 9 november 2016

Door Redactie

Negen jonge talenten presenteren zich vanaf komende zaterdag (12 november) in de Loolaan Galerie. ,,Het niveau dit jaar is hartstikke hoog’’, laat Karla Kassenaar namens de organisatie aan de vooravond van ’Kunstenaars In De Dop’ weten.

Een van die talenten is de zestienjarige Anne van Schaik. Ze is aanwezig met tekeningen, een foto met pentekening, een beeld en een kunstwerk met ijzerdraad. Of ze ooit naar de Kunstacademie gaat is nog onzeker. Vooralsnog richt ze zich op haar eindexamen Havo en een vervolgstudie scheikunde-biologie op HBO-niveau. Medisch laboratoriumonderzoek levert haar meer zekerheid dan een kunstenaarsbestaan. ,,Bovendien is het de vraag of ik al zo jong op een kunstacademie wordt toegelaten.’’

Op de Heemgaard weten ze al lang dat ze artistiek boven het maaiveld uitsteekt. Annes mentor  gaf haar op voor ’Kunstenaars In De Dop’ en vervolgens werd haar werk door professionals bekeken. Goed genoeg in ieder geval voor de vierde editie van een expositie die in de weekends van 12, 13 en 19-20 november is gezien.

Anne heeft het niet van een vreemde. Ook haar moeder tekent en schildert en is daarnaast professioneel als fotografe actief. ,,Maar Anne is een 2.0 versie van mij’’, zegt ze lachend.

Vrijwel dagelijks houdt Anne zich in haar schaarse vrije tijd met tekenen en kleien bezig.  De Loolaan Galerie was voor haar onbekend terrein en van ‘Kunstenaars In De Dop’ had ze nog nooit gehoord. Nu is ze een van de negen uitverkorenen. In haar werk zegt ze haar emoties kwijt te kunnen. Niet eerder nam ze deel aan een expositie. ,,Best spannend’’, laat ze weten.

De meest uiteenlopende  thema’s komen aan de orde. Anne is met haar zestien lentes de jongste van het negental, de oudste is 26. Een van de  exposanten (acht dames en een jongeman) studeert aan een kunstacademie. Bijzonder zijn de kunstwerken die met migraine te maken hebben.

De Loolaan Galerie is op bovengenoemde data van 13 tot 17 uur geopend. De entree is gratis. De opening is op vrijdag 11 november om 17 uur.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?