Apeldoorn koopt ‘poepspel’, Frozen-spullen en Minions als Sinterklaascadeau

Zaterdag 5 december 2015

Door Redactie

Foto: Gerard Oltmans

Cadeautjes kopen voor Sinterklaas. Voor veel ouders een strubbeling. Want wat vindt mijn kind leuk en wat is er ‘hip’ momenteel? De redactie van Apeldoorn Direct deed een rondje onder de speelgoedwinkels in Apeldoorn. Wat wordt er momenteel veel verkocht?

Bij Top1Toys in winkelcentrum de Oranjerie is het duidelijk. Vooral het poepspel is een zogeheten ‘hardloper’ op dit moment. ,,Ja echt, het poepspel”, lacht Reinarda Meijerink, de bedrijfsleidster. ,,Een spel waarbij je drolletjes op je hoofd moet doen. Dat blijken kinderen helemaal geweldig te vinden. En, wat ook erg hard gaat zijn spullen van Frozen en de Minions en dino’s. Daarnaast verkoopt Lego en Playmobil eigenlijk altijd goed.” Ze merkt dat er niet alleen cadeautjes voor tijdens Sinterklaas gekocht worden. ,,Mensen zijn ook al wel druk op zoek voor Kerstcadeaus.”

Bij de ketens Bart Smit en Intertoys zien ze vooral dat er een combinatie van digitaal en traditioneel speelgoed wordt verkocht. ,,Voorbeelden hiervan zijn de interactieve robothond Zoomer en Lego Dimensions, waarbij ouderwets lego-en en gamen in elkaar overvloeien”, meldt woordvoerder Wilko Thijssen. ,,Zelfs de allerkleinsten trekken op in deze trend. Onveranderd blijft de natuurlijke drang om samen spelletjes te spelen en de uitdaging om te winnen.”

Peuters en kleuters hebben vooral figuurtjes bekend van tv op hun verlanglijstje staan, zoals Paw Patrol en Brandweerman Sam. Daarnaast zien ook Bart Smit en Intertoys dat de figuren uit Frozen en de Minions veel over de toonbank gaan. Verder staat in de top 3 speelgoedtrends die zij hebben opgesteld de drone en voor de echte gameliefhebbers zijn bij jongens FIFA 16 en voor meisjes Just Dance 2016 dé ‘must have’ van het moment.

ToyChamp, de speelgoedwinkel aan de Voorwaarts, ziet Lego met stip op nummer 1 dit jaar. ,,Lego heeft er goed aan gedaan ook een meisjeslijn te beginnen een paar jaar geleden”, vindt rayonleider Stefan van Tilburg. Hij ziet ook vooral de Minions en Frozen-figuren veel langskomen. ,,En wat wij verwachten is dat Star Wars snel op zal komen weer, in verband met de nieuwe film die eraan zit te komen.” Bij de wat oudere kinderen merkt hij dat ze vooral meer de ontdekkende kant opgaan. ,,Spelletjes met wat wetenschap erin gaat ontzettend hard momenteel.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Sinterklaas

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!