Apeldoorn Mediastad

Vrijdag 16 januari 2015

Door Stadsmens

STUDIOCOMPLEX BRENGT APELDOORN IN BEELD

“Apeldoorn mag een lichtend voorbeeld worden in het steeds sneller veranderende medialandschap.” Zes enthousiaste Apeldoornse ondernemers hebben plannen voor een mediacentrum concreet gemaakt.

Het mediacentrum, met een bovenregionale functie, voorziet in een bundeling van mediafaciliteiten, mediabedrijven en opleidingen. Met ruimte voor eigen producties maar vooral ook als dienstverlener voor overheid, bedrijfsleven en burgers. Een plaats waar mediazaken en partijen aan elkaar verbonden worden en waar intensief wordt samengewerkt. Het mediacentrum wordt een ontmoetingsplaats. Fysiek een aantal ruimtes waar programma’s worden opgenomen en uitgezonden op internet, tv en radio. Er is ruimte voor (veel) publiek bij opnames. Ook zijn er goede mogelijkheden voor horeca- en cateringfaciliteiten. De plannen passen in de ontwikkeling waarbij de focus verschuift van de nationale media richting regionale en lokale media en de behoefte van deze mediapartijen om te gaan samenwerken.

Samenwerkende ondernemers en onderwijs
Het mediacentrum is niet alleen een plaats waar media-activiteiten worden ontplooid, maar ook een boeiende ontmoetingsplaats waar je graag komt. Studenten kunnen stage lopen onder leiding van professionals, de regio komt elkaar tegen, bedrijven kunnen informatie uitwisselen. In en om het mediacentrum kunnen tal van bedrijven en organisaties zich vestigen en/of activiteiten ontplooien. Direct aan beeld en geluid gerelateerde bedrijven zoals cameramensen, editors, redacteuren etc, maar ook visagie, grafisch ontwerp, decorontwerp, en internet(techniek).

Bijdragen aan de gemeenschap
Het mediacentrum biedt ruimte aan de kritische burger. De media worden beter en direct bereikbaar voor de bevolking. Het mediacentrum wordt een plek waar meningen de ruimte krijgen en wereldkundig gemaakt kunnen worden. In geval van een calamiteit dient het centrum als lokale crisiscentrale van waaruit de bevolking direct en actueel over de laatste ontwikkelingen op de hoogte wordt gebracht via radio en tv, internet of berichtenservice.

Naar buiten treden
Op 20 maart 2015 wordt in een eerste bijeenkomst door de kerngroep, bestaande uit Maarten van Teeseling VTID, Hans Bronkhorst  OutTV, Reinier Groenendijk en Chris Wolters van c-wordz media, Manfred Kugel, Kugel fotografie, Jacob Brobbel, Hollander techniek en Brandaan Lub, Energiefabriek Apeldoorn, meer uitleg gegeven over de plannen. Daarbij wordt tevens de basis gelegd voor een groep van geïnteresseerde partijen die zich willen aansluiten bij dit concept. Meer informatie via onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/pages/Mediaroots/324854891056746?ref=bookmarks.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Donderdag 29 oktober 2015

Door Redactie

Wij willen in de ether; wij gaan voor de uitzendlicentie!

Veluwe Centraal wil in 2016 dé nieuwe lokale omroep van Apeldoorn worden en heeft daarvoor een aanvraag voor een zendmachtiging ingediend bij het Commissariaat van de Media

Wij geven op andere wijze invulling aan de rol van lokale omroep in Apeldoorn. Een moderne manier die aansluit bij het veranderende medialandschap in Nederland. Radio, TV en internet integreren en zijn een on-demand portal voor nieuwsitems en specifieke doelgroep- programma’s. Luisteraars en kijkers willen immers zelf bepalen wanneer ze naar wat luisteren en kijken. Sociale media is dé manier om interactief te verbinden met de inwoners van Apeldoorn en de Veluwe. Samenwerking tussen lokale en regionale omroepen wordt steeds belangrijker. Op die manier levert Veluwe Centraal een professioneel aanbod van lokale en regionale actualiteiten en nieuws.

Veluwe Centraal is een jong initiatief voor de gemeente Apeldoorn en de Veluwe. Wij zijn op dit moment een lokaal (internet)radiostation en voorzien de regio van actueel nieuws uit eigen omgeving door middel van live radioprogramma’s en het gebruik van sociale media. Veluwe Centraal is, met een aansprekend en herkenbaar muziekformat, 24 uur per dag 7 dagen per week te beluisteren via www.veluwecentraal.com en o.a. de app TuneIn Radio.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?