Apeldoorns Kunstmuurtje in Kunststudio Mirjam Tiggeloven

Zondag 22 november 2020

Door Amrutha Mol

Kunst van Apeldoornse kunstenaars is nu te zien op het Apeldoorns Kunstmuurtje in  Kunststudio Mirjam Tiggeloven aan de Asselsestraat 43. Op het muurtje hangen verschillende ingelijste kunstwerken, allen met een afmeting van 30 x 30 centimeter.

In deze tijd is het volgens Mirjam extra leuk dat kunstenaars hun werk kunnen tonen en onder de aandacht kunnen brengen. Het Apeldoorns Kunstmuurtje laat een gevarieerd en wisselend aanbod zien en verandert elke drie maanden of bij verkoop van de kunstwerken.

Spontaan idee

Mirjam Tiggeloven zegt: “Ik kreeg een box uit 1999 in handen, met allemaal kunstwerken erin van 30 bij 30 centimeter. Dus heb ik een kunstmuur in mijn studio gemaakt, met allemaal werken van 30 bij 30 centimeter. Het kan nog uitbreiden, er kunnen nog meer kunstwerken komen. Er zijn ook Apeldoornse kunstenaars die graag mee willen doen hieraan. Het was een leuk en spontaan idee dat ontstaan is tijdens de coronacrisis. Ik heb lijstjes aangeschaft voor de kunstwerken. Zo ziet het er een beetje mooi uit. Je kunt de expositie gratis bezoeken tijdens openingstijden van de kunststudio. Gerda Dapper, Ita van Driel, Hetty Wolters en Hennie Koopman zijn onder andere kunstenaars die mee doen aan de expositie.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!