Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoorns Stadsfeest maakt van iedereen een winnaar

Donderdag 24 november 2011

Door Redactie

Marc Driessen

Vrijdagavond 6 januari organiseert Gigant met veel enthousiasme voor de derde keer op rij het Apeldoorns Stadsfeest. Het Stadsfeest is dé gelegenheid om in het prille nieuwe jaar mede-Apeldoorners te ontmoeten en een gelukkig nieuwjaar te wensen. De verbindende factor is dat je in Apeldoorn leeft, werkt en onderneemt. Het gevarieerde programma is speciaal op dit Apeldoornse publiek afgestemd.

Het Stadsfeest staat weer in het teken van een bijzonder thema dat met een kwinkslag aanhaakt op de politieke, sociaal maatschappelijke en in 2012 ook sportieve actualiteit. Deze editie is het thema Iedereen een winnaar!. Dit is geïnspireerd door de maatschappelijke veranderingen die gaande zijn sinds de aangekondigde bezuinigingen, de occupy beweging en de manier waarop social media zich onmisbaar bewezen hebben tijdens de verschillende Arabische revoluties. En natuurlijk op het komende EK voetbal, wanneer het ultieme ‘wij-gevoel’ bij het supporten van ons Nederland ons de broodnodige winnaarsmentaliteit bezorgt.

Met Lefties Soul Connection is er een feestelijke live act gevonden voor in de popzaal. De stomende soul en funk band was maandag 21 november nog te zien in De Wereld Draait Door (http://omroep.vara.nl/media/81740) en bracht op 22 november hun nieuwe album uit. Zangeres Michelle David komt mee als ‘special guest’ van de band. Ook in het café is het weer genieten van muziek en in de foyer is er gelegenheid om volop bij te praten onder het genot van een drankje en een hapje. In de theaterzaal wordt traditiegetrouw een politieke arena gecreëerd waar nog veel over gesproken zal worden. Coen Seur zet daarbij de toon en laat het college van B&W aan het woord. De exacte invulling van dit programma onderdeel wordt nog bekend gemaakt.

Uitgangspunt van de organisatie is dat het feest laagdrempelig wordt verzorgd. Dit jaar wordt er net als in 2011 een kleine toegangsprijs geheven. Met het oog op de bezuinigingen in de culturele sector, bepaalt het publiek zélf hoeveel ze voor deze avond in Gigant over heeft. Kaarten zijn vanaf 23 november te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl. In de voorverkoop zijn tickets verkrijgbaar vanaf €5,00. Op de avond zelf kan men de prijs helemaal zelf bepalen vanaf €0,05 (mits het feest niet al uitverkocht is).

Achtergrond
In 2010 organiseerde Gigant voor het eerst het ‘Officieus’ Stadsfeest. Dit bij uitblijven van het traditionele Stadsfeest van de gemeente. Gigant besloot in het ontstane gat te springen, vanuit de gedachte dat je door ontmoeting op nieuwe ideeën wordt gebracht en er nieuwe mogelijkheden ontstaan, wat natuurlijk hartstikke leuk én belangrijk blijft in deze tijd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?