Apeldoorns talent kan zich weer aanmelden voor SHOW

Donderdag 11 juli 2019

Door Redactie

Speciaal voor talentvol Apeldoorn houdt Theater Orpheus voor het vierde jaar op rij SHOW Apeldoorn. In SHOW Apeldoorn werkt podiumtalent samen, onder professionele begeleiding, aan een eindejaarsvoorstelling in de Rabobankzaal in Theater Orpheus.

Voor de tweede keer schrijft regisseur Kim de Fuijk het script van de eindejaarsvoorstelling. Typerend voor SHOW Apeldoorn is dat het verhaal rondom de verschillende talenten wordt geschreven, maar tóch één verhaal vormt. Samen met verschillende professionals werken de deelnemers toe naar een voorstelling waarin ieders talent, plezier en enthousiasme tot uitdrukking komt. Door SHOW Apeldoorn ondervinden de talenten aan den lijve hoe het is om op het podium te staan met onder andere professionele regie, techniek en belichting. Marij Wools, Programma Coördinator Theater van de Stad: ,,Fantastisch dat we voor de vierde keer SHOW Apeldoorn mogen maken. Het is elke keer weer bijzonder om te zien hoe de deelnemers groeien op het podium en hoe er in korte tijd een heel hecht team ontstaat.”

Voorrondes

Ieder Apeldoorns (amateur)talent mag zich aanmelden voor SHOW Apeldoorn; alle leeftijden en disciplines zijn welkom. Tijdens de voorrondes in oktober mogen alle kandidaten in een paar minuten zijn of haar talenten laten horen en zien. Ook dit jaar wordt de kandidaten een workshop podiumpresentatie aangeboden voorafgaand aan de voorrondes. ,,De professionele jury kiest uiteindelijk 10 deelnemende acts die mee gaan werken aan SHOW Apeldoorn en onderdeel zijn van de eindejaarsvoorstelling in december”, legt Marij uit. ,,Naast een aantal repetities staat er ook een teambuildingsdag en een coaching dag op de planning. Voorgaande jaren waren er veel verschillende podiumdisciplines en uiteenlopende leeftijden vertegenwoordigd tijdens de voorrondes. Zo waren er bijvoorbeeld een goochelaar, paaldanseres, gitaristen, drummers, zangers en zangeressen, woordkunstenaar, koren, verhalenvertellers, acteurs en actrices, dansers en danseressen. Ieder talent is welkom.”

Stichting Podiumactiviteiten Apeldoorn

De Stichting Podiumactiviteiten Apeldoorn vindt dat iedereen in de gelegenheid moet zijn om van podiumkunst te genieten, zowel als publiek als op het podium. SHOW Apeldoorn wordt georganiseerd door Theater Orpheus, in samenwerking met Gigant. De muzikale leiding is in handen van Fanuel Coenraad van Lapanouse Music. Het project wordt gesubsidieerd door het Janice Walker fonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, het VSB fonds en wordt gesponsord door het Orpheus Ondernemerspodium.

Praktische informatie

De repetities vinden met name in de kerstvakantie plaats en de voorstelling is op zaterdag 28 december om 19.00 uur te zien in Theater Orpheus. Alle belangrijke info en data zijn te vinden op orpheus.nl/show. Aanmelden kan tot en met 1 oktober.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!