Apeldoornse Antiekmarkt 2010

Vrijdag 30 juli 2010

Door albert

Met extra plastic werd de handel gisteren tegen de regen beschermd.
Het wisselvallige weer speelde de antiek- en curiosamarkt op het Marktplein gisteren parten. Het was zaak voor de standhouders om de handel droog te houden.
Op de momenten dat het droog was trok toch nog aardig wat publiek langs de kramen.

David Tiebout verkoopt doorgaans één antieke klok als hij de op antiek- en curiosamarkt in Apeldoorn staat. Maar gistermiddag stond de teller nog op nul. De uurwerktechnicus uit Terwolde was er niet rouwig om. ,,Geen handel kan ook goede handel zijn”, zegt Tiebout. ,,Ik ben hier vooral aanwezig om het bedrijf aan de mensen te laten zien. De markt is geen goed decor om over een klok van een paar honderd euro te onderhandelen. Dan nodig ik de mensen liever een keertje uit, zodat ze in alle rust de klokken kunnen bekijken.”

Het gaat bij Tiebout ook niet alleen om de verkoop. Zijn klokkenatelier biedt verschillende restauratiemogelijkheden. ,,Mensen zien ons hier staan en komen met vragen over reparaties. Ook dan krijgen ze de folder of visitekaartje mee. De eerste twee, drie maanden na deze markt is het altijd drukker. We hebben er dus wel degelijk baat bij, ook als er helemaal niets wordt verkocht.”

Het wisselvallige weer bepaalde voor een deel zijn aanbod. ,,Je gaat op zo’n dag geen klok van meer dan duizend euro meenemen, want als er vocht in slaat loopt zo’n klok schade op. Het is ons goed gelukt om de boel droog te houden, maar je gaat geen extra risico’s nemen.”
Alle klokken op de kraam van Tiebout stonden op tien voor twee, of op tien over tien. ,,Dat heeft een reden. Je kan zo niet alleen de wijzers goed zien, maar ze staan ook open als een lachend mondje. De klok krijgt zo een vrolijke uitstraling.”

Foto: Albert Hulleman

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Antiekmarkt Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!