Apeldoornse Fotografie Biënnale

Vrijdag 4 maart 2011

Door Jeroen

In het najaar 2012 vindt de Internationale Fotografie Biënnale ‘GRID’ plaats. Apeldoorn doet hieraan mee met een uitgebreid programma: internationale tentoonstellingen en thematische fotografieprojecten passend bij Apeldoorn en haar omgeving.

De Apeldoornse fotobiënnale is onderdeel van GRID2012 waarvan de hoofdorganisatie in Amsterdam is gevestigd. De manifestatie strekt zich uit over de hele zogenaamde Noordvleugel van de Randstad, van Amsterdam via Utrecht tot aan de IJssel. Apeldoorn geeft een eigen invulling aan de biënnale maar werkt samen met Amsterdam en andere deelnemende locaties voor het verzorgen van een reeks hoogwaardige en opzienbarende tentoonstellingen.

Doel van de biënnale in Apeldoorn is om iedereen, of je nu amateur of professioneel fotograaf bent, de mogelijkheid te geven aan de activiteiten mee te doen. Wat we samen moeten maken is een top-presentatie, waar heel Nederland van kan meegenieten. Vanaf maart is er daarom elke maand een Biënnalecafé waarin amateurfotografen, professionele fotografen, vrijwilligers en organisatie elkaar kunnen treffen. De eerste bijeenkomst is op woensdagavond 16 maart om 20.00 uur in het ACECgebouw aan de Roggestraat.

Deze week is de website van de Apeldoornse Fotografie Biënnale live gegaan. De website zorgt ervoor dat betrokkenen worden geïnformeerd over de voorbereidingen en zelf ook kunnen meedenken over de ontwikkeling van de projecten. Via de website kun je je aanmelden om op de hoogte te blijven en om je aan te melden als participant.

www.fotobiennale.nl →
www.acecgebouw.nl →

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!