Apeldoornse meiden in Miss Beauty/Teen of Gelderland!

Woensdag 22 april 2015

Door Redactie

Apeldoorn Direct sprak met Ilse Heesters over hoe zij de voorrondes van Miss Beauty/Teen of Gelderland beleefde.

Afgelopen zondag was de voorronde van de Miss verkiezing Miss Beauty of Gelderland en Miss Teen of Gelderland. Er waren twee categorieën, waarvan elk 15 meiden door zijn naar de volgende ronde. Allemaal even mooi!

Ilse Heesters: “Mijn wekker ging om half 7 in de ochtend. De stress was meteen te merken, want alles ging fout. Eenmaal onderweg naar Berg en Dal werd ik wat rustiger. De Miss Verkiezing werd gehouden in het prachtige Hotel Erica.

Toen ik binnen kwam werd ik meteen geholpen door Bjorn. Hij vertelde waar ik me kon omkleden en hoe laat ik klaar moest zijn. Nadat ik me had omgekleed werd het steeds drukker. Allemaal stuk voor stuk prachtige meiden kwamen binnen. Eenmaal mijn nummer opgehaald, kwam ik er achter dat ik als eerste was. “Heb ik weer”, dacht ik.

Uiteindelijk vond ik het toch wel fijn dat ik als eerste mocht. Dan heb je meteen alles achter de rug. We moesten met iedereen in een prachtige zaal gaan staan, waar Charina uitlegde wat we de eerste ronde moesten doen.

Toen begon het echte werk. We moesten in groepjes van vier naar binnen. Ik vond het eerst echt doodeng, totdat ik eenmaal voor de jury stond en merkte dat het allemaal wel mee viel. Bij de eerste ronde moest je jezelf voorstellen en vertellen wat je zoal deed. Daarna stelde de jury nog een aantal vragen.

Ronde twee was in bikini. Deze ronde vond ik echt spannend, ik was alleen maar aan het denken of mijn lichaam wel goed was en dat ik tijdens het lopen op hakken niet mag vallen. Gelukkig ging het goed en kon ik met een gerust hart wachten op de uitslag. Na ronde 2 vielen namelijk de eerste paar meiden af. Pff.. gelukkig, ik was door.

Op naar de Engelse vragen ronde. Ronde drie! Iedereen ging 1 voor 1 de zaal in en kreeg een Engelse vraag. Je wist van te voren niet wat voor vraag je kreeg. Dus ik hoopte dat het een vraag was waarop ik goed in het Engels kon antwoorden. Gelukkig was de Engelse vragenronde goed afgelopen.

Nadat iedereen was geweest werden de finalisten bekend gemaakt. Ze begonnen bij Miss Teen, waar ik bij zat. Iedereen was super zenuwachtig of Charina je nummer zouden noemen. Gelukkig, nummer 3 werd geroepen, ik was door! Als je nummer werd geroepen kreeg je een sjerp waar op stond: Finalist Miss Teen of Gelderland of Miss Beauty of Gelderland.

Toen de finalisten bekend waren gingen we met zijn allen op de foto. Daarna ging iedereen nog in zijn eentje op een foto. We hoorden nog het leuke nieuws dat we met alle finalisten een weekend weg gaan. Nou leuker kan het bijna niet worden. Buiten het weekend weg hebben we ook nog dagen waarop we allemaal cursussen krijgen, zodat we goed zijn voorbereid op de finale 4 juli.

Er zijn 8 meiden uit Apeldoorn door naar de finale: Danielle Onderstal, Kim van de Hel, Lisanne van der Kamp, Nikita van der Linden, Rina Meijer, Selina Tuasela, Magrita Koernap en Ilse Heesters.

Je kunt op Ilse stemmen door een sms naar 3010 te sturen met daarin: Poll Gelderland Ilse

Het was nu al een geweldige ervaring en er komt nog veel meer! Hebben jullie ook ooit mee gedaan aan een Miss Verkiezing? Ik hoor het graag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!