Help de bevolking van Oekraïne

Applaus en vogelgeluiden in het park

Maandag 25 april 2016

Door Gerard Oltmans

Gerard Oltmans

Wat kunnen onbevangen mensen toch een plezier uitstralen. Dat was duidelijk te zien tijdens de opening van de Klup-Expo in het Pop-Up-Park in de Oranjerie afgelopen zondag, 24 april.

De spanning voorafgaand aan de opening was voelbaar en ieder reageerde dit af op zijn of haar manier. Druk zijn, praten of gewoon stil om je heen kijken, maar de kunstenaars moesten nog even wachten, want eerst was er de opening door Erik Stotijn, directeur van het Noord Veluws Museum. Toen kwamen de kunstenaars echt in beeld met hun werk. Elke deelnemer mocht aan het geboeide publiek zijn/haar kunstwerk tonen….. en dat was straaaaalen en glimmen! Hoe zichtbaar kan plezier zijn.

Omdat er veel kunst was en veel bomen en elke keer applaus ook maar applaus was, stelde Ria Koopmans voor om in plaats te klappen, vogelgeluiden te maken. Wat een feest!

Een bezoek van de Klup aan het Noord Veluws Museum was de inleiding voor deze expositie. De kunstenaars gingen daarna in hun Klup-gebouw aan de slag met wat ze gezien en beleefd hadden. Erik Stotijn toonde tijdens zijn openingswoord voorbeelden van hoe de Klup-kunstenaars geinspireerd waren door de bestaande schilderijen die zij gezien hadden in het museum. Geen plat kopieerwerk, maar een volledig eigen interpretatie van wat ze gezien en ervaren hadden. Of niet natuurlijk, want het voordeel van een onbevangen kunstenaar is dat je ook voor iets anders kunt kiezen, de Efteling natuurlijk, de Giro of gewoon iets moois en kleurrijk.

Het kon allemaal en is ook te koop (voor weinig) in het Pop-Up Park in de Oranjerie nog tot en met 14 mei. (donderdag van 12 – 20u, vrijdag en zaterdag van 12 – 17u).

Ga kijken en wees verrast!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?