ASK-Theater geeft 400 kaarten aan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst

Dinsdag 1 oktober 2019

Door Redactie

Grote kans dat 400 kinderen en ouders uit Apeldoorn en omgeving eind november in Theater Orpheus op het puntje van hun stoel zitten. Het ASK-Theater heeft namelijk deze week 400 kaarten geschonken aan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. ,,Met dit mooie initiatief geven wij kinderen de gelegenheid tenminste 1 keer in hun jeugd met theater in aanraking te laten komen”, meldt Hiske van den Heuvel van de Stichting Leergeld. En dat is tegelijk ook het doel van het ASK-Theater.

De kinderen mogen op woensdagmiddag 27 november samen met de ouders een middag genieten van een vliegende Peter Pan in Orpheus. Het ASK-Theater speelt daar van 26 tot en met 29 november een bewerkte versie van deze familiemusical Peter Denyer naar het boek van J.M. Barrie.

Het verhaal

Op een avond als meneer en mevrouw Liefje uit eten zijn, komt Peter Pan bij Wendy, John en Michieltje langs en haalt ze over om mee te gaan naar Wonderland! Daar zou Wendy een moeder kunnen zijn voor de zoekgeraakte jongens, een groep kinderen die Peter onder zijn hoede heeft. Niet alleen Peter en de zoekgeraakte jongens leven in Wonderland. Ook is dit het thuis van Tijgerlelie en de indianen, maar er leven ook piraten onder aanvoering van de gemene kapitein Haak! De piraten willen Peter Pan gevangen nemen, omdat hij ooit de hand van Haak aan een krokodil heeft gevoerd! Zal het Haak lukken Peter te vangen? Wat zal er met Wendy en de jongens gebeuren? En welke rol speelt de krokodil in dit verhaal. Kom genieten van deze leuke familiemusical, met prachtige decors en muziek. Vlieg mee met Peter en beleef de strijd op het schip van kapitein Haak.

Stichting Leergeld

De Stichting Leergeld is een particulier fonds dat minder draagkrachtige gezinnen financieel helpt. Ze bekostigen onder meer een schoolreisje, lidmaatschap van een sportvereniging en/of een fiets voor kinderen van 4 tot 18 jaar een aantal sociale activiteiten bekostigt. Hierdoor kunnen deze kinderen ‘meedoen’ met hun leeftijdgenootjes.

Gezinnen die graag naar de ASK willen eind november, kunnen via stichtingleergeldapeldoornvoorst@live.nl kaarten aanvragen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!