ASK-Theater verbreekt na 118 jaar noodgedwongen een traditie

Vrijdag 22 mei 2020

Door Redactie

Het is voor iedereen een gek jaar, maar voor het ASK-Theater is het wel een echt pechjaar. Eerst kreeg regisseur Christian Kluft begin maart een beroerte en nu heeft de organisatie besloten de voorstelling van dit jaar te annuleren.

De ASK houdt jaarlijks een kleine week lang voorstellingen in Theater Orpheus, om jonge kinderen in aanraking te brengen met toneel in een echte schouwburg. In 2019 was het ASK-Theater 118 jaar oud. Toen speelden zij het stuk Peter Pan. Duizenden basisschoolleerlingen kwamen kijken naar de 1 uur en 50 minuten durende voorstelling.

Onvoorspelbaarheid

Dit jaar zal er voor het eerst dus geen voorstelling zijn in de laatste week van november. ,,De gevolgen van het coronavirus zijn ook voor ons, het ASK-Theater, zichtbaar”, meldt voorzitter Mark Brouwer in een brief aan de sponsoren. ,,De afgelopen jaren zijn de voorbereidingen voor onze producties gestart omstreeks april. Ook wij hebben ons dit jaar moeten aanpassen en de start van ons theaterjaar werd daarom uitgesteld. Op de achtergrond zaten we niet stil, maar repeteren en decors bouwen zat er nog niet in.”

Hij vervolgt: ,,Inmiddels kijken we vooruit: wat zijn de mogelijkheden voor ons in december? Het bestuur van de vereniging is hiervoor in gesprek gegaan met Theater Orpheus. Veiligheid en gezondheid staat bij ons stipt op één en dit willen wij iedereen gegarandeerd kunnen bieden: acteurs, crewleden, maar ook onze bezoekers. De onvoorspelbaarheid van dit virus heeft ons daarom doen besluiten de voorstellingen van 2020 in goed overleg met Orpheus vroegtijdig te annuleren.”

Aan de beterende hand

Met regisseur Christian gaat het inmiddels weer wat beter, meldt Christian zelf. Hij geeft aan dat er voor dit jaar, voor het geval dat, al een vervangend regisseur was gevonden. Over hoe alles volgend jaar zal lopen nu het stuk dit jaar niet doorgaat, daar is nog niks over te zeggen, besluit hij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!