Atelier Marialust in het thema van herdenken

Zondag 19 november 2017

Door Ben Eggermont

De kunstenaars Rob Weddepohl, Milena Tlustá, Loes Huis in ’t Veld en Doortje de Vries stellen dit weekend Atelier Marialust (Verzetstrijderspark 16) open voor bezoekers. Er is weer veel te bewonderen het  kleurrijke werk van Milena sprankelt je tegemoet. Rob Weddepohl laat op de eerste etage werk zien uit eerdere perioden, opvallend is dat zijn toets en palet in mijn ogen een soort constante zijn waarlangs de thema’s zich door de jaren heen laten verbeelden. Het atelier van Doortje de Vries staat in het teken van hommages en herdenkingen. Ze heeft speciale uitgaven gemaakt voor onder andere de stroming De Stijl en Dada. Daarnaast vind je er werk waarin aan Piet Mondriaan een eerbetoon wordt gebracht. En verder een veelheid aan ‘druksels, prenten en boeken’, zoals zij zelf op de uitnodiging schrijft. Loes toont een serie prachtige bibliofiele kunstboeken waarin zij beeld en tekst, haar eigen gedichten, combineert gevat in mooi bindwerk.

In 2018 is Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa, zowel Doortje als Loes hebben daaraan een bijdrage geleverd. Vanuit de stichting Drukkers in de Marge werden zij daartoe uitgenodigd. Hun bijdragen zijn te zien in de ateliers.

De kunstenaars werken in een pand dat op de lijst staat om door de gemeente Apeldoorn te worden verkocht. Ze zijn het daar niet met eens en wijzen onder meer op beloften die in het verleden door de gemeente zijn gedaan. Ze krijgen daarbij steun van oud-cultuurwethouder Ben Mouw.  De gemeente is niet van plan voor vervangende ruimte te zorgen. Wordt vervolgd.

Nog te bezoeken zondag 19 november van 11:00 tot 17:00 uur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!