Aventus Entreeschool zoekt stageplaatsen in Sport-, Cultuursector

Maandag 20 oktober 2014

Door ApeldoornPaktaan

Redactie

Aventus is dit schooljaar bij zijn vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen gestart met de Entreeschool. Bij de school krijgen mensen die vastgelopen zijn in het onderwijs de kans op een herstart. Door het grote aanmeldingen zijn de stageplaatsen een punt van zorg.

Jongeren die zijn gestrand in het voorgezet onderwijs en niet in het bezit zijn van een (VMBO)-diploma, krijgen nog een kans om tijdens een eenjarige opleiding een MBO diploma op niveau 1 te halen. Met dat diploma kunnen ze dan een beroepsopleiding volgen of op zoek gaan naar een baan. Door het grote aantal aanmeldingen, circa 300 studenten, wordt het nog spannend om voor alle studenten een passende stageplek te vinden.

Vooral in de zorg en dienstverlening worden plekken gezocht. Studenten kunnen kiezen uit verschillen beroepsprofielen, zoals zorg, schoonmaak, techniek, bouwen en horeca. Omdat de arbeidsmarkt krap is zoekt de Entreeschool ook stageplaatsen in de Sport- en Cultuursector waar vaak een extra helpende hand goed gebruikt kan worden.

Ben je op zoek naar een stagiaire voor jouw sportvereniging die ondersteuning verleent bij de schoonmaak- en onderhoud van het sportpark, bardienst of bij (sport)evenementen, receptie of andere assisterende werkzaamheden? Neem dan contact op met Dennis Licht, medewerker BPV-bureau Entree & Educatie. Tel: 06-38461345/088-2836367 of mail naar d.licht@aventus.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?