Help de bevolking van Oekraïne

Bas, Willem en ik pakken uit (vooraankondiging)

Dinsdag 28 augustus 2012

Door bazbo

Anja Slotboom (met bazbo's camera)

De pepernoten liggen weer in de winkel. Hoog tijd dus voor de aankondiging van de nieuwe voorstelling van de Apeldoornse schrijvers Willem Bierman, Reinier Groenendijk en Bas Langereis. Zij lezen op zaterdag 1 december voor uit hun eigen werk in het Art café Sam Sam.

Bas, Willem en ik pakken uit is ‘een voorleesvoorstelling vol verhalen en gedichten, humor en ernst, vaststaande feiten en onverwachte zaken.’
Zo kondigen de drie Apeldoornse schrijvers hun derde voorstelling aan. Net als de vorige twee voorstellingen, die overigens ongekend succesvol waren. Het drietal is inmiddels gewend aan de volle zalen, staande ovaties en gillende groupies.
Bas, Willem en ik pakken uit wordt een heuse Sinterklaasvoorstelling, waarin we daadwerkelijk cadeaus aan het luisterend publiek gaan uitdelen,’ verklapt Langereis. ‘De cadeaus zijn natuurlijk die prachtige verhalen en gedichten van ons. En dat alles gratis. Sinterklaas bestaat dus echt, dat zie je dan maar weer.’

Willem Bierman was drie jaar lang (tot afgelopen januari) de stadsdichter van Apeldoorn. Zijn stadsgedichten zijn uitgebracht in het schitterend vormgegeven boekje Dichter bij Apeldoorn en sinds begin dit jaar is zijn nieuwe bundel Anna – Onder de tafel een pavlovwitte samba verkrijgbaar.
Reinier Groenendijk is journalist, columnist, tekstschijver en muzikant.
Van Bas Langereis verscheen in maart 2012 zijn derde boek Maar we leven nog.

Voor een ieder die de voorgaande voorstellingen van het trio heeft gemist: u hebt een herkansing op zaterdagmiddag 1 december vanaf 16.00 uur in Art café Sam Sam te Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?