Bedoeling goed, uitwerking minder

Maandag 30 oktober 2017

Door Peter Vroon

Soms zijn de bedoelingen goed, maar hapert de uitwerking. Zo ook afgelopen zaterdag in Gigant. Op het programma stond Invitation to the sound of Jerney Kaagman and Earth&Fire.
Rocktheater annex docu over de hoogtijdagen van Jerney Kaagman, haar band (1969-1983) en wat de geschiedenis is ingegaan als de Nederpop .

Kaagmans authentieke stem, de complexe melodieën, teksten en arrangementen van bandoprichters Chris en Gerard Koerts zijn inmiddels nationaal cultureel erfgoed en tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor popmuzikanten. Neem nu de coverband onder leiding van frontvrouw Mariek Eelman. Amper een uur wisten ze te vullen. Weliswaar kwamen alle grote hits van Earth & Fire kwamen voorbij, maar een echt popfeest werd het niet. De goede bedoelingen van de band en Gigant ten spijt.
De sfeervol ingerichte pop-zaal compleet met van nootjes voorziene statafels ging al om 21 uur open, maar het duurde vervolgens twee uur voordat de band begon te spelen. Het was de bedoeling dat er eerst gedanst kon worden. Dit werkte van geen kanten en het was onduidelijk waarom het geheel zo was aangekleed. Een smet op de avond. Gelukkig maakte de band veel goed met de mooie songs van Earth & Fire. Maar een showtje van een uur is toch wel erg weinig. Het geheel werd ondersteund met een vee-jay die de beelden uit het pop-verleden vertoonde en een DJ die plaatjes draaide. Leuk voor de aanwezige zestigplussers. Zo’n dertig in getal……….

Gigant, zaterdag 28 oktober 2017, invitation of the sound.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!