Beekbergse tuinen al jaren het decor voor musici van NJO

Vrijdag 11 augustus 2017

Door Ben Eggermont

Beekbergse Tuinen

Evenals voorgaande jaren vormen ook dit jaar Beekbergense Tuinen het decor van een aantal concerten van het NJO in het kader van de Muziekzomer 2017. op. Samen met Jan Schut en M. van der Weele stellen beeldend kunstenares Marha Waijop en haar partner jaarlijks hun tuin rond het Spelderholt ter beschikking aan het NJO. Komende zondag (13 augustus) is het weer zover. Aan de vooravond van de optredens laat Martha haar licht over het evenement schijnen.

Hoelang doen jullie het inmiddels al?
,,We doen dit nu al 5 á 6 jaar. Voorheen brachten we met 4Evergreen al onze tuinen onder de aandacht met kunst en muziek. Het NJO speelde destijds  regelmatig in de Parken in Apeldoorn. Daar was het vaak wat luidruchtiger waardoor de muziek niet altijd goed tot zijn recht kwam. Met de rust die er in de tuinen heerst was dit een perfecte locatie voor het NJO.”

Hoe verliep het de eerste keer?
,,Door de tuinen verspreid werden houten, opklapbare bankjes neergezet die men gedurende de middag van tuin naar tuin kon meenemen. Dat werkte uitstekend. We hadden geen idee wat we konden verwachten. Tot ieders verrassing en verbazing hadden zo’n 1000 bezoekers de weg naar de tuinen weten te vinden. En zo is het al de jaren gebleven.”

Wat vonden de muzikanten ervan?
,,Het waren altijd enthousiaste muzikanten die vol overgave hun muziek ten gehore brachten. Bij ons konden ze zich verkleden en voorzagen we zich van een natje en droogje. Het is mooi om dit samen met jonge mensen te mogen doen. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.”

Jullie zijn wel afhankelijk van het weer, is dat wel eens misgegaan?
,,We hebben tot nu toe altijd geluk gehad. Het was altijd mooi weer, afgezien van een enkel buitje of een dreigende lucht. Voor het komend weekend ziet het er ook weer goed uit.”

Hoe zien de tuinen er aan het eind van de middag uit?
,,We hebben een zeer welopgevoed publiek, inmiddels veel trouwe bezoekers die jaarlijs komen genieten. Na afloop ligt er absoluut geen afval en dergelijke. Wat platgetrapte grassprieten zijn de stille getuigen van hun bezoek.”

Gaan jullie nog lang door?
,,We hopen dit nog vele jaren te kunnen doen. Ieder jaar is het weer een feestje.”

Het programma voor aanstaande zondag 13 augustus is na te lezen op Muziekzomer in de Beekbergse tuinen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!