Benefiet met 12 Bar Blues Band verdiende beter

Dinsdag 22 mei 2012

Door Henk Schrier

Henk Schrier

Afgelopen vrijdagavond werd door Stichting De Kristalster in het Bluescafé een benefietconcert gehouden met medewerking van de 12 Bar Blues Band (12 BBB). De stichting heeft als doel mensen via coaching en gesprekken hun eigen kracht weer terug te laten vinden.

De aanwezigen van het – helaas voor de stichting – niet al te volle Bluescafé genoten van de opening. Een mooie jongedame raakte bij menigeen de juiste snaar, mede dankzij de ondersteuning van haar gitaarspel en enkele leden van de 12 BBB.

Na dit optreden kwamen de mannen van de 12 BBB op het podium om Apeldoorn van een portie onvervalste harde maar ook emotionele blues te voorzien. Na enkele nummers gespeeld te hebben, kwamen als snel de voeten van de vloer en zat de sfeer er goed in.

In de pauze kregen de mensen die belangeloos aan de avond mee gewerkt hadden een workshop aangeboden met de naam “U heeft ons verrast. Nu verrassen wij u.” Tja, en toen kwam er een kunstwerk wat geveild ging worden. Helaas kwam het bedrag niet verder dan 25 euri’s en werd besloten om het kunstwerk uit de veiling te halen. Als er een Apeldoorn Direct lezer een beter bod wil gaan doen, dan is dat natuurlijk welkom. Meer informatie hierover vind je op de site van De Kristalster.

Na de pauze betraden de heren van de 12 BBB het podium weer om nog swingender en nog meer bruisend verder te spelen, wat nog behoorlijk lang doorging. Zowel de stichting als de band hadden wel een vol Bluescafé verdiend.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?