Bestuurder witte pick-up vrijuit

Dinsdag 31 juli 2012

Door Redactie

rnw.nl

De bestuurder van de witte pick-up truck die mogelijk betrokken is geweest bij het fatale ongeluk van Apeldoorner Joey Figaroa (14) gaat voorlopig vrijuit.

De auto werd na het ongeluk door een aantal ooggetuigen aangewezen als betrokke bij het ongeval. De man in de witte pick-up was na het incident echter door gereden. Naar aanleiding van de getuigenverklaringen besloot de bestuurder zich een dag na het ongeval te melden op het politiebureau. Na een gesprek met de politie leek niets erop te wijzen dat de man de oorzaak zou zijn van het ongeval. Daarop kon hij gewoon weer naar huis.

De bestuurder verklaarde zelfs aan de politie dat hij het ongeluk voor zijn ogen zag gebeuren, vervolgens is uitgestapt om te kijken, maar uiteindelijk doorreed omdat hij in de veronderstelling dat hij niets te maken had met het ongeval. Nieuwe ooggetuigen bevestigen deze versie van het verhaal. Zij melden dat de quad waar Joey zich op verplaatste voor de witte pick-up reed en dat hij vanuit het niets de macht over het stuur verloor om vervolgens vol op een paal langs de weg tot stilstand te komen.

Deze botsing werd Joey fataal. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn school de Sprengeloo heeft een concoleanceregister voor Joey geopend. Deze vind je hier.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?