Blaudzun zet hemelse sfeer neer in Gigant

Zondag 24 oktober 2021

Door Peter Vroon

Zijn gemeente is het aanwezige publiek in Gigant. Een zaal vol fans die, van het begin tot het einde, genoten van alles wat Blaudzun zei en deed. Johannes Sigmond is een ware performer en heeft samen met de band en publiek een hemelse sfeer neergezet. Hij begon met het nummer ‘Wide open’ en eindigde hier ook mee. In totaal speelde hij 22 juweeltjes van nummers. Vooraf opende Jack Jarryd de avond op voortreffelijke wijze.

Gedreven vol passie

De band is een stevige geoliede machine, waar met name de drummer en de bassist als basis van de band elk nummer strak lieten klinken. Een gitarist en 2 toetsenisten ondersteunden Blaudzun en lieten de muziek stijgen tot grote hoogtes. De nummers van Blaudzun zijn heel divers. Soms heel klein en teder, en op een ander moment heftig bombastisch. Johannes genoot zelf erg van het live optreden. Gedreven vol passie en beweging liet hij iedereen mee genieten van zijn muzikale kunnen.

Een mooi moment in het optreden was het feit dat hij een pratend publiek stil kreeg en een nummer inzette alleen op zijn akoestische gitaar. Hij droeg een nummer op aan een jonge fan die recentelijk overleden is. Ook aan het eind van het optreden, toen hij de zaal inliep en midden tussen het publiek zijn ‘muzikale zegen’ verspreidde. Dat tekent Blaudzun, een gevoelige muzikant met een boodschap en het hart op de juiste plaats. Een avond voor de fans om niet te vergeten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!