Bluesgigant Popa Chubby met uitstekende Bluesrock

Zaterdag 31 maart 2018

Door William Lindner

Voor mijn (bijna) wekelijkse portie blues ben ik regelmatig te vinden in het binnenkort 25 jaar bestaande Bluescafé in Apeldoorn. Maar afgelopen vrijdag, 30 maart, was ik aanwezig bij de overburen bij podium Gigant. Want een optreden van de bluesgigant, de uit New York afkomstige Popa Chubby, staat garant voor een uitstekend portie Bluesrock. Regelmatig heb ik deze Bluesrock gitaarvirtuoos gezien op diverse openlucht Blues Festivals maar nog niet tijdens een optreden in een zaal. Een prima gelegenheid dus afgelopen vrijdag in podium Gigant.

In een afgeladen zaal werd rond kwart voor negen door Popa Chubby afgetrapt voor een daarna bijna twee uur durend dampend Bluesrock concert. Het gehele concert gezeten op een drumkruk liet de New Yorker zien waarom hij zo geliefd is in Nederland.
Een heerlijk portie Bluesrock zoals het hoort knalde door zijn gitaar boxen. En met een op zijn eigen wijze versie van de klassieker “Hey Joe” werd gelijk de toon gezet. En strooide hij het ene na het andere fraaie nummer uit zijn van inmiddels imposante oeuvre aan albums over het enthousiaste publiek.

Bij ‘Hey Joe’ denk ik vaak als ik de eerste tonen van deze klassieker van Jimi Hendrix hoor.. “neen niet weer hé! ‘ Maar deze ‘eigen wijze’ Hey Joe uitvoering van Popa Chubby mag van mij en gaat er uiteraard in als gesneden koek bij het enthousiast publiek en zet gelijk de toon voor de rest van het concert.

Naast ‘Hey Joe’ zijn het nummers zoals Chubby;s Boogie, de titeltrack ‘Two Dogs’ van zijn laatste album. Maar ook het fraaie instrumentale nummer Blues voor Charlie. Popa Chubby werd weer uitstekend begeleid door bassist Anthony Candullo en drummer Tom Curiano Dat lieten de twee prima muzikanten, naast het gitaarspel van Popa, goed zien en horen met een aantal uitstekende solo’s samen onder leiding van ‘drum dirigent’ Popa ‘drum dirigent’ Popa . Aan het einde van dit daverende concert een mooie uitvoering van de klassieker ‘Somewhere over the Rainbow’ Waar Popa weer eens goed liet zien wat voor gitaarvirtuoos hij is. Tenslotte werden de volume knoppen nog eens extra omhoog gedraaid voor een knallende knallend slot akkoord en na herhaald aangeven van Popa Chubby werd het refrein massaal mee gezongen.

Er was helaas geen toegift. Persoonlijk had ik nog nog gehoopt als toegift op het nummer Halleluja. Maar tijdens het bijna twee uur durende concert werd het publiek zonder meer getrakteerd op een prima optreden van deze Bluesrock gitaar geweldenaar uit New York.

Dit optreden gemist? Op Eerste Paasdag, morgen dus, is Popa Chubby nog te zien op Paaspop .
Er is er nog een herkansing op 24 augustus op het (gratis) Culemborg Blues Festival.

In de tussentijd kan er hieronder worden nagenoten van het concert bij Poppodium Gigant:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Concert Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!