Boekpromotie in galerie PS20

Woensdag 6 januari 2016

Door Redactie

Fokke P. de Boer photography

Tijdens de nieuwjaarsborrel van Galerie PS20 aan de Stationsstraat 45a heeft donderdagavond 7 januari de boekpresentatie plaats van ’Het geloof van Oranje’’. Het werk heeft de ondertitel ’Vrijheid , Verbondenheid, Tolerantie’ meegekregen.

Het boek, en uitgave U2pi in Den Haag, is een journalistiek-artistieke samenwerking tussen de Nederlandse royaltyschrijfster en onderzoeksjournaliste, Marianne Visser van Klaarwater en Gustave Nouel, één van de bekendste kunstschilders uit Caribisch Nederland. Zij hopen dat dit bijzonder boek, niet alleen een brugfunctie zal vervullen tussen het Caraibisch en Europees deel van ons koninkrijk, maar dat ook het gedachtegoed en streven naar harmonie en verbondenheid ongeacht geloof, ras, sekse of nationaliteit uitdragen wordt.

In Galerie PS20 loopt momenteel een expositie met schilderijen van Gustave Nouel geïnspireerd door het thema ‘zwangerschap’. Hij volgde het hele zwangerschapsproces van Zuleika Coffie, een Arubaanse  actrice en beroepsmodel en legde dat vast in 33 schilderijen. Marianne Visser van Klaarwater uit Haarlem zal, aansluitend op dit thema, een lezing houden over ‘Het moederschap binnen het Huis van Oranje-Nassau’.

In het multidisciplinair voorprogramma zal tevens een keuze uit de  ‘Be Splendour’ collectie van  ontwerpster Monica L. Daleman uit Hoogeveen geshowd worden. De jonge veelbelovende modellen Milena Vis, André Sambo en Harald Pot, zijn door actrice/model Zuleika Coffie uit Amsterdam getraind hiervoor gedurende haar recente zwangerschap. Van de Curaçaose kunstenares Margarita Gressman uit Dordrecht zijn originele sieraden gemaakt van papier  in de vitrines te zien.

Na de algehele presentatie bestaat de mogelijkheid het boek ‘Het geloof van Oranje’ aan te schaffen en te laten signeren. De expositie ‘Zwangerschap’ van Gustave Nouel is  tot en met 31 januari  te zien in Galerie PS20.

De galerie is vanaf 19 uur open, iedereen is welkom de presentatie bij te wonen. Meer informatie: 06 28932293 (Bert Diks)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!