Bronzen waarderingsteken voor vier Scouts

Maandag 12 januari 2015

Door scouting

Scouting Marca Appoldro is het nieuwe jaar op een gezellige en feestelijke manier gestart. Tijdens de bijeenkomst werd traditioneel de eerste opkomst gebruikt om met alle leden te starten met een goede boerenkoolmaaltijd
 
Wim Willems, vice voorzitter van Scouting Marca Appoldro geeft aan dat dit een goede traditie is om het nieuwe jaar als groep in te luiden. Het wordt altijd ervaren als een hele leuke en gezellige middag.
 
Bronzen waarderingsteken
De middag kreeg voordat de maaltijd werd geserveerd een feestelijk tintje doordat drie vrijwilligers verrast werden met een bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland. Wim Berghuis, Bram Damen en Rene v.d. Boor ontvingen uit handen van de vice voorzitter de bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland voor hun tomeloze inzet voor Scouting Marca Appoldro. Alle drie zijn ze ruim 10 jaar actief binnen de vereniging in diverse functies.
 
Daarnaast kreeg Wim Willems het gouden waarderingsteken uitgereikt vanuit het Landelijk Bestuur van Scouting Nederland. Wim is al ruim 35 jaar een scout in hart en nieren en heeft op alle niveaus zijn steentje bijgedragen. De Gouden Waarderingsteken is de hoogste onderscheiding van Scouting Nederland. De opsomming van scoutingfuncties die Wim heeft vervuld was te lang om allemaal voor te dragen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Woensdag 5 maart 2014

Door Redactie

Scouting Marca Appoldro

Scouting Marca Appoldro is een scoutingvereniging die is opgericht in 1988. Enkele inwoners van de wijk “De maten” besloten een nieuwe Scoutinggroep op te richten omdat scoutinggroep Hertog van Gelre kampte met een lange wachtlijst. Dit jaar bestaan ze 25 jaar. Het 25 jarig jubileum van Scouting Marca Appoldro werd op 22 februari gevierd.

Tijdens deze dag hebben Willemien Willems en Wim Willems sr. een Koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen door loco burgemeester Hans Brouwer (Leefbaar Apeldoorn). Dit vanwege de grote verdienste voor onder andere scouting en in het bijzonder Scouting Marca Appoldro. Willemien Willems is daarnaast zeer actief betrokken bij de stichting Medic. Wim Willems is ruim 40 jaar actief voor de Ned. Chr. Reis Vereniging en zet zich ruim in voor pastoraal en maatschappelijk werk.

Tevens heeft Jolanda Berghuis een bronzen waarderingsteken mogen ontvangen van Scouting Nederland. Dit vanwege haar grote verdienste binnen Scouting Marca Appoldro. Jolanda Berghuis is tien jaar geleden gestart met een speltak voor Scouts met een beperking. Hiermee is Scouting Marca Appoldro uniek in Apeldoorn. Mede door haar inzet krijgen deze kinderen ook de unieke kans om het Scoutingspel mee te spelen.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?